Futbol ; Faİr Play, Cesaret, Mücadele ve Zafer...

22 Mayıs 2010 Cumartesi

Bayern Münih 0 - 2 Inter


Basit olacak belki ama futbol 90 dakikadır ve Jose Mourinho kazanır. Yine hücumda büyük bir kısırlık, yine savunmada müthiş bir taktik disiplin, yine topa az sahip olma ve yine zafer. Jose Mourinho yine büyük bir iş başardı.

Ben Inter'in hücumda daha aktif olmasını, en azından Barcelona karşısında oynadığı savunma futbolunun aynısını oynamamasını, biraz daha ileride fazla gözükmesini bekliyordum ama Barcelona maçının benzerini izledik. Milito ve Sneijder ileride kaldılar, Eto'o ve Pandev kanatları kapattılar ve Cambiasso ile Zanetti defansif organizasyonu sağladılar. Top rakipteyken iki net çizgi çizdi Inter. Maicon-Lucio-Samuel-Chivu savunması, önlerinde sağ çizgide Eto'o, sol çizgide Pandev ve merkezde de Cambiasso ile Zanetti. Öyle ki, top Bayern Münih'teyken iyice gömüldü Inter ve Bayern Münih tüm maç boyunca ortadan tek atak yapamadı. Tüm topları kanatlara gönderdiler ve görevi azalan Cambiasso-Zanetti ikilisi de içeriye girince, gelen ortaların hiçbirisi tehlike oluşturmadı. Ben daha değişken taktikler bekliyordum açıkçası, ancak Van Gaal pek müdahale etmedi takıma. Yapılan ortaların hiçbiri tehlikeli olmamışken başka hiçbir çözüm üretememeleri Inter'in işine geldi.

Zaten az topla buluşan Inter, bunları çok çabuk hücuma aktarıp yüzde 100 etkili olacak şekilde kullanınca, 4 kez kaleyi bulan şutların 2'si gol oluyor maalesef. Milito... Büyük maçların adamı diyorum ben kendisine. Kupa finalinde takımın tek golünü o attı, ligin son maçında takımın tek golünü o attı ve Şampiyonlar Ligi finalinde 2 gol daha attı. Büyük topçu kendisi.

Maçı eleştirel gözle izlemediğim için derin analizlere giremeyeceğim ama diyeceğim şey şudur ki, bu maç Inter açısından Barcelona maçından daha kolay geçmiştir. Beklentimin altında bir Bayern Münih vardı sahada.

Ve ve Mourinho... Gelecek sezon bu statta olur mu yine bilemem ama, tarihin en başarılı teknik direktörlerinden birisi olduğu kesindir. 8 sezonda 2 Şampiyonlar Ligi şampiyonluğu, 2 Şampiyonlar Ligi yarı finali, 1 Uefa Kupası şampiyonluğu ve 6 lig şampiyonluğu... Müthiş bir kariyer şimdiden. Fenerbahçe'de izleyebilsek keşke...

1 yorum:

  1. http://tekyolfenerizm.blogspot.com/2010/05/bu-adam-durdurulamaz.html

    Mourinho'nun artık büyüklüğü kabul edilmeli..Bu adam sivri dilli olsa da gerçek bir lider...Sadece futbol bilmek başarı getirmiyor bunu kanıtladı.

    YanıtlaSil

Ne Aramıştınız

''Hayata dair ne öğrendiysem futboldan öğrendim. Çünkü top hiçbir zaman beklediğim köşeden gelmedi.''
Albert Camus.

Popüler Yazılar

Blog Arşİvİ

Zİyaretçİler

Futbol Blog. Blogger tarafından desteklenmektedir.