Futbol ; Faİr Play, Cesaret, Mücadele ve Zafer...

11 Mayıs 2010 Salı

Daha Çok Maç


Çok kez şemsiye kullandım ama onlara asla itibar etmedim. Tam bir bencillik örneği; etrafındaki her şey yıkansın ama senin o değerli bedenin kuru kalsın. Farkındayım, hepimiz biraz benciliz. Kendi iyiliğimiz için bazılarının kötülüğünü istediğimiz çok defa olmuştur, bazı durumlarda sırf kendi çıkarlarımız için hareket etmişizdir. Ancak öyle konular var ki, kendi hareket alanımız başkalarının çizgilerinin içinde. Futbol bu konulardan biri. Kendi başarısı için çalışan bir takım, diğer takımların hakimiyet alanına girmemek zorunda. Başka bir takımın hakkını yememek zorunda.

Girebileceği tek alan, o takımın oynadığı futboldur. Rakibini incelersin, maça hazırlanırsın, çıkıp yenmek istersin. Yapabileceğin en fazla bu. Ancak ülkemizde bunu da yapamıyoruz. Fenerbahçe, Galatasaray, Beşiktaş ve Trabzonspor'dan başka hiçbir takımın maçını canlı olarak izleyemiyoruz. Tüm takımların izlenebildiği, analiz edilebildiği bir ortam isterim. Herhangi bir takımın ne yapmak istediğini, haftaya neler yapabileceğini tahmin etmek isterim.

Bunun yanında Anadolu'daki futbolcuları da yakından tanıma fırsatı buluruz. En iyi 11 yap derseniz birisine, büyük bir ihtimalle ağırlıklı olarak Fenerbahçe ve Galatasaray'dan, belki bir iki tane de Bursaspor'dan oyuncu seçecektir. Ancak bunun dışında bir ilk 11 yap diye sorduğunuzda ise saf saf bakan birisini görürsünüz. Anadolu takımlarını İstanbul takımlarına ve Trabzonspor'a karşı oynadığı maçlarda görebiliyoruz yalnızca, kendi aralarındaki rekabeti, o ortamı göremiyoruz. Tabii büyüklere karşı oynarken çekingen olan futbolcular, kendilerini gösteremeyen futbolcular, kendi denklerindeki takımlara karşı belki çok iyi oynuyorlar ama maalesef bu sefer kendilerini izleyenler olmuyor.

Milli Takımımız'a bakın. Fenerbahçe, Galatasaray, Beşiktaş ve Trabzonspor takımlarında oynayan futbolcuların haricinde hiçbir futbolcu yok. Son zamanlarda kadroya giren Volkan Şen, Ozan İpek ve Sercan Yıldırım da zaten şampiyonluğa oynayan Bursaspor'un kadrosundalar. Daha geniş havuzdan seçme imkanı vermeliyiz yetkililere. Böylece transfer dönemlerinde de daha çok Türk futbolcunun adı geçer medyada.

Anadolu takımlarının yöneticileri bu duruma nasıl ses çıkartmıyorlar anlamıyorum. TFF ve ortağı LİG TV her takıma karşı ortak uzaklıkta olmalı. Tamam, daha çok popüler kulüplerin maçları ve haberleri daha çok verilsin ama diğer takımların maçları da lütfen yayınlansın.

0 yorum:

Yorum Gönder

Ne Aramıştınız

''Hayata dair ne öğrendiysem futboldan öğrendim. Çünkü top hiçbir zaman beklediğim köşeden gelmedi.''
Albert Camus.

Popüler Yazılar

Blog Arşİvİ

Zİyaretçİler

Futbol Blog. Blogger tarafından desteklenmektedir.