Futbol ; Faİr Play, Cesaret, Mücadele ve Zafer...

13 Mayıs 2010 Perşembe

Mehmet Topal ve Valencia



Çanakkale Dardanelspor, Galatasaray, Milli takım ve Valencia. Mehmet Topal'ın 8 yıllık profesyonel kariyerine sığdırdığı müthiş bir devamlılığı var. Lefter, Can Bartu, Metin Oktay ve Hakan Şükür'den sonra (Düzeltme için Temur'a teşekkürler.) bonservis ücreti alınarak yurt dışında büyük bir takıma transfer olan 5. futbolcumuz yanılmıyorsam. Benim de dahil olduğum, Mehmet Topal'ı çok fazla eleştiren bir grup var. Yaratıcılıktan uzak, sorumluluk almayan, takımı ayağa kaldıramayan bir defansif ortasaha olduğunu düşünürüm. Özellikle bu sezon hiçbir şey veremedi takıma. Galatasaray'daki ilk dönemini saymazsak, yavaş yavaş ısındıktan sonra hem Galatasaray'da hem de EURO 2008'de Milli Takımımız'da güzel işler yaptı ama sonra büyük bir düşüşe geçti. Belki de bu transfer hikayesi aklını karıştırdı, kim bilir.

İspanya'da ne yapacağı ise tam bir muamma. Bu kadar peşinden koştuklarına göre en kısa zamanda ilk 11'de oynar Valencia'da. Fiziki bakımdan orda daha rahat eder ancak Galatasaray'daki kadar kredi vermezler kendisine. Galatasaray'da son dönemlerde 5 metre yanındaki adama bile pas verirken mızmızlanan, sürekli pas hatası yapan ve oyun içinde gözükmeyen bir yapısı vardı. Valencia'da sürekli pas alışverişine girmek, takımı hücuma kaldırmak zorunda.

Aragones, Josico, Leo Franco, Rijkaard, Mehmet Topal. 2 yıldır İspanya ile sıkı bir ilişkimiz var. Umuyorum Mehmet Topal Valencia'da kendisinden beklenenleri yapar ve ismimizi daha gür bir şekilde duyurur orda. Muazzam bir transfer.

2 yorum:

  1. Lefter ve Metin Oktay'a bonservis ödenmiş lakin gittikleri takımlar öyle büyük takımları değil dönemin. Fiorentina da Palermo da orta sıra takımları. Can Bartu'nun transfer olduğu dönemki Fiorentina daha başarılı ve önemli bir takım örneğin. Bu arada Hakan Şükür de 8,5 milyon dolara transfer olmuştu Inter'e.

    YanıtlaSil
  2. 60'lı yıllardaki transferleri yazıp 2000'lerdeki Hakan Şükür'ü atlamak, bir blog yazarı olarak kendi kendime sormam gereken bir olay. Çizdirdik karizmayı :) Teşekkürler.

    YanıtlaSil

Ne Aramıştınız

''Hayata dair ne öğrendiysem futboldan öğrendim. Çünkü top hiçbir zaman beklediğim köşeden gelmedi.''
Albert Camus.

Popüler Yazılar

Blog Arşİvİ

Zİyaretçİler

Futbol Blog. Blogger tarafından desteklenmektedir.