Futbol ; Faİr Play, Cesaret, Mücadele ve Zafer...

20 Mayıs 2010 Perşembe

2009-10 Sezonunda TSL'nin En İyi 11'i


Değişik konular düşünüp kaçan şampiyonluğun acısını hafifletmeye çalışıyorum. Hele de bu tarz eğlenceli şeyler olunca kafam biraz olsun dağılıyor. Ligimizin adı süper ama çok da kaliteli futbolcular yok, en iyi 11 dışında en fazla bir 11 daha yaparsın, geriye kalanların hepsi vasat futbolcular. Benim izlediğim maçlardan, tamamen benim fikrime göre bir 11 kurdum. Sistem fazla ofansif; 4-1-3-2

Mevkii mevkii değerlendirmek gerekirse;


Kaleci: Volkan Demirel

Belki bu yaşına rağmen hala komik goller yiyor ama Fenerbahçe'nin son 10 maçta yalnızca 1 gol yemesinde büyük paya sahip. Bazı maçlarda aşırı özgüveninin cezasını çekiyor ama ligimizin şu anda bana göre en iyi kalecisi, bu sezon da fena bir sezon geçirmedi.


Sağ bek: Gökhan Gönül

Türkiye'nin en hızlı futbolcularından biri. Bir sağ beke göre ortalama üstü tekniğe sahip. Kusurlarını biliyor ve hep geliştirmeye çalışıyor. Ortalarını yavaş yavaş düzeltmeye başladı. Bir de ikili mücadelelerde biraz daha kuvvetli olabilirse, işte o zaman Maicon'la kıyaslanabilir.


Stoper: Lugano

Fazla söze gerek yok aslında. Geldiğinden beri ligimizin en iyi stoperidir gözümde. Tatlı sert futboluyla riskli ya da risksiz her topun kaleye yaklaşmasını önler, kafa toplarını hep kazanır, kornerlerde golünü de atar. Riske girmez, çalım atmaz, kalesini gole kapatmak için sessiz sakin bir şekilde oyununu oynar. Bu sezon hem Fenerbahçe'ye hem de diğer takımlara baktığımızda kendisinden daha iyi bir stoper göremiyorum.


Stoper: Ömer Erdoğan

Bursaspor'a gelip kariyerinin en iyi sezonunu yaşayan futbolculardan bir tanesi. Takımın kaptanı. Defansı hem tekniğiyle hem de tecrübesiyle toparlayan, güven veren bir isim.


Sol bek: İbrahim Üzülmez

Her sezonda, her hafta sürekli eleştirildi ancak hiçbir zaman çalışmaktan yılmadı, takımın nasıl oynadığına bakmaksızın o hep bir şeyler yapmaya çalıştı. Bu sezon biraz daha fazla sorumluluk aldı. Andre Santos'u da sol beke yazabilirdim ama Andre Santos istikrarlı değildi hiç, keza Üzülmez'in de kendisinden pek farkı yok ancak vasatın altına düşmedi hiç. O yüzden ilk 11'ime Deli İbo'yu koyuyorum.


Sağ açık: Volkan Şen

Bu sezon Bursaspor'un en başarılı futbolcularından birisi ve başarıya en çok katkı yapan isimlerden. Hızı ve tekniği en önemli özellikleri. Bunun yanında cezasahası içindeki etkinliği ve az pas hatası yapması, onu ülkemizin en önemli sağ kanat oyuncusu pozisyonuna getiriyor. Galatasaraylı Keita'dan daha öne çıkan özelliği, sürekliliği, istikrarıdır, bir ortalama tutturuşudur. Yoksa her maç bilindik Keita performansını gösteren bir Keita, tartışmasız girerdi ilk 11'e.


Defansif orta saha: Emre Belözoğlu

Geçen sezonun acısını çıkarıyor Emre. İyi bir hazırlık dönemi geçirdi ve sezona da çok güzel bir giriş yaptı, 34 maçlık seride 2-3 maç hariç tüm sezon takımın en iyilerindendi. Geriden aldığı toplarla oyun kurması, takım atağa çıktığında destek vermesi ve top rakipteyken her zaman pres yapması, onu ülkemizin en iyi önliberosu pozisyonuna getiriyor. Bu sezon muazzam bir sezon geçirdi. Bir de sinirlerine hakim olabilse...


Sol açık: Ozan İpek

Volkan Şen'in ters kanatta oynayanı diyebiliriz. Uzun boyuna rağmen ortalama üstü bir sürat, oldukça iyi bir teknik ve zeka. Skora nasıl katkı yaptığını da bu sezon attığı 9 golden anlayabiliriz.


Ofansif orta saha: Alex de Souza

Oyun kurucu demiyorum ben kendisine. Bütün futbol yeteneğini hücuma yönelik sergileyen, her maçta hem kendisini hem de arkadaşlarını en az 2-3 gol pozisyonuna sokan, ayağına aldığı topları hiçbir zaman ezmeyip her zaman ileriye gönderen müthiş bir yetenek. Ligde oynadığı 26 maçta 11 gol 12 asisti var. Yani oynadığı 26 maçta 23 kez skora doğrudan katkı yapmış. Fazla söze gerek yok sanıyorum.


Forvet: Makukula

Ortalama bir sürat, ortalama üstü bir teknik ve çok iyi bir fizik gücü. Nerede durması gerektiğini biliyor. Ligimizin açık ara en çok gol atan futbolcusu oldu 21 golle. 90 dakika boyunca durmadan didiniyor, çabalıyor, savaşıyor, rakip defansa of çektiriyor. İlk 11'e almazsak ayıp olur.


Forvet: Milan Baros

Daha ligin 10. haftasında sakatlanmasına ve ligin ancak son 4-5 maçına yetişmesine rağmen, 11 golü var bu sezon. Neredeyse oynadığı her maçta gol atıyor. Top sürme, şut, fizik güç, kafa topları. Bir forvetten beklenen hemen hemen her şeyi yapabiliyor. Galatasaray Baros'a, Baros Galatasaray'a çok fazla uydu. Bu sezon kendisinden daha çok gol atan futbolcular var ama bence sağlıklı bir Milan Baros ilk 11'e girmeyi her zaman hak ediyor.

0 yorum:

Yorum Gönder

Ne Aramıştınız

''Hayata dair ne öğrendiysem futboldan öğrendim. Çünkü top hiçbir zaman beklediğim köşeden gelmedi.''
Albert Camus.

Popüler Yazılar

Blog Arşİvİ

Zİyaretçİler

Futbol Blog. Blogger tarafından desteklenmektedir.