Futbol ; Faİr Play, Cesaret, Mücadele ve Zafer...

15 Mayıs 2010 Cumartesi

Fenerbahçe vs. Trabzonspor


Öncelikle bu maçın bir intikam maçı olduğunu söylemek oldukça saçma. Trabzonspor şampiyonluğa oynarken Fenerbahçe'yi evinde yenip şampiyon olursa işte o zaman efsane olur ama Trabzonspor için bu maç beşincilik maçından başka bir şey değil. Fenerbahçe'nin 195-96 sezonundaki şampiyonluğundan bahsedilirken Trabzonspor'u evinde yendiği maç elbetteki konuşulacaktır ancak yıllar sonra kimse Trabzonspor'un 5. olduğu sezon son maçta Fenerbahçe'yi yendiğinden bahsetmez. Bu olsa olsa Fenerbahçe cephesi için geçerlidir. Acısı asla unutulmaz.

Trabzonspor'un hem Hugo Broos'la hem de Şenol Güneş'le yapmak istedikleri şeyler hemen hemen aynıydı sezon başından beri. Ortasahada rakibi kalabalık karşılamak, top kendilerine geçince geniş alana yayılmak ve hızlı ve isabetli pas yapmak. Colman ve Selçuk İnan'ın olduğu defansın önündeki bölüm, tüm atakların olgunlaşmadan önceki son durağı. Bu maçta Selçuk İnan'ın sakat olduğu için oynayamayacağı konuşuluyor, bana göre maçı fazlasıyla etkileyecektir.

Fenerbahçe'nin maçta ağır favori olmasının birkaç sebebi var. Kupa finalinde kaybetmesi, Aziz Yıldırım'ın verdiği 3 yıl üst üste sözü, Denizli'de kaybedilen şampiyonluk ve 2 yıl aradan sonra kazanılmak istenilen şampiyonluk. Ayrıca evinde oynaması. Statta müthiş bir atmosfer olacak.

Fenerbahçe'de yalnızca Andre Santos eksik. Her ne kadar defans yapmakta sıkıntı çekse de, takımı hücuma kaldırma anlamında savunmadaki en önemli silah. Teknik bir oyuncu olduğu için topu sürmesi, adam eksiltmesi ve isabetli pasları takım adına olumlu şeylerdi. Vasat Vederson'a bakacak sol bek.

Maçın teknik analizine girmeye gerek yok. Büyük bir ihtimalle yine duran toplarla, uzaktan şutlarla ve satılmış kalecilerle (!) kazanacağız maçı. Allah sonumuzu hayır etsin.

0 yorum:

Yorum Gönder

Ne Aramıştınız

''Hayata dair ne öğrendiysem futboldan öğrendim. Çünkü top hiçbir zaman beklediğim köşeden gelmedi.''
Albert Camus.

Popüler Yazılar

Blog Arşİvİ

Zİyaretçİler

Futbol Blog. Blogger tarafından desteklenmektedir.