Futbol ; Faİr Play, Cesaret, Mücadele ve Zafer...

14 Mayıs 2010 Cuma

Madrid Yolcusu Kalmasın


İtalya'da şampiyon haftasonu belli olacak. Ligden düşen Siena evinde Inter'i ağırlayacak. Inter kazanırsa Jose Mourinho ile 2. olmak üzere üst üste 5. şampiyonluğuna ulaşacaklar. 2 haftadır Siena tarafından bu maça farklı hazırlanacakları yönünde haberler geliyor. Inter'i şampiyonluktan edip büyük bir sürprize imza atmak istiyorlar. Bana kalırsa Mourinho'dan geçmez o sürpriz. Aslında geçen hafta Totti gemisini ard arda iki gol atarak kurtarmasa lig orda bitecekti ama heyecan son haftaya taşındı.

İspanya'da ise benzer bir durum var. Barcelona kümede kalma savaşı veren Valladolid ile karşılaşıyor ve olası bir şampiyonlukta Real Madrid teknik direktörü Pellegrini'nin koltuktan indirileceği konuşuluyor. İlk gündeme gelen isim ise Jose Mourinho. Barcelona'ya uzun zamandır gıcık kendisi ve aynı duyguları paylaşan Madridliler Portekizli'yi takımın başında görmek istiyorlar.

Mourinho - Real Madrid konusuna geçmeden önce Pellegrini'yi konuşalım. Şilili teknik direktörün takımın başına geçtiğinde onca yıldız futbolcuyu nasıl idare edeceği, otoriteyi nasıl sağlayacağı ve Barcelona ile nasıl kapışacağına dair tartışmalar vardı. Kapasitesinin yetersizliğinden bahsediliyordu. Sezonun geneline baktığımızda bana göre başarılı olmuştur. 4 yenilgi ve 2 beraberliği var Real Madrid'in ve yenilgilerden ikisi Barcelona'ya karşı. Barcelona'dan 1 puan eksikleri var ve Barcelona'nın başarılı olduğu konuşulurken, Real Madrid çok afedersiniz itin götüne sokuluyor. Real Madrid bu maçlardan birini kazansaydı ve şu an sıralamada Barcelona'nın önünde olsaydı ne olurdu? Ne Jose Mourinho konuşulurdu ne de Guardiola. 1-2 puan bile çok büyük değişikliklere sebep olabiliyor. Ayrıca şu da var; takımın en önemli iki futbolcusu Cristiano Ronaldo ve Kaka uzun süreli sakatlıklar yaşadılar. Pellegrini özellikle Kaka'dan neredeyse hiç verim alamadı. Belki futbol olarak evet Barcelona'nın oldukça gerisindeler ama bana kalırsa Pellegrini bu sezon Guardiola'dan daha iyi bir performans göstermiştir.

Jose Mourinho konusunda da beklentinin aksi yönünde düşünüyorum. Kan uyuşmaz bana kalırsa. Jose Mourinho'nun takımları her zaman disiplinli, sakin, yıldız şovlarından uzak ve defansif bir görüntü çizerler. Real Madrid'de ise futbolcuların neredeyse tamamı ofansif. Hal böyle olunca Mourinho ister istemez Real Madrid'de daha çok hücumu düşünen bir futbol oynatmak zorunda kalacak ve bir anlamda kendi futbol görüşünden uzaklaşacak. Başkasına imkan vermiyor çünkü Real Madrid'in kadrosu. Cristiano Ronaldo'dan alan savunmasına katkı yaparak boşlukları doldurmasını, gerektiğinde rakibin ayağına kayıp top çalmasını bekleyemezsiniz. Belki transferlerle bir nebze yıldızların yükü taşınabilir. Makelele nasıl zamanında takımın tüm defansif sıkıntılarını gideriyorduysa, Jose Mourinho da Madrid'e gelirken yanında Cambiasso ve Thiago Motta'yı getirebilir. Cambiasso sıkıntı da yaşamaz, eski evine dönüş yapar.

Ama ne olursa olsun, bu yaz bu ikili oldukça fazla konuşulacak. Mourinho da yeşil ışık yaktı zaten, "Bir gün Madrid'e gideceğim." diye. Pellegrini tırnaklarını yiyordur şimdi.

0 yorum:

Yorum Gönder

Ne Aramıştınız

''Hayata dair ne öğrendiysem futboldan öğrendim. Çünkü top hiçbir zaman beklediğim köşeden gelmedi.''
Albert Camus.

Popüler Yazılar

Blog Arşİvİ

Zİyaretçİler

Futbol Blog. Blogger tarafından desteklenmektedir.