Futbol ; Faİr Play, Cesaret, Mücadele ve Zafer...

13 Haziran 2010 Pazar

Sürprizlerin Takımı ABD


Capello'nun İngiltere'si klasik 4-4-2 ile oynuyor. İleride Heskey sabit dururken Rooney gezgin. Lampard-Gerrard-Rooney üçlüsü ortasahada top çevirip topu kanatlara aktarıyorlar veyahut Heskey'e veriyorlar. İlk seçenekte birçok orta yapıldı sağ taraftan. 4-4-2'de yalnızca tek taraf etkili olursa rakip için savunma yapmak daha kolay oluyor. James Milner ilk 30 dakika hiçbir şey oynamayınca Capello onun yerine Shaun Wright Phillips'i aldı; ancak o da çok fazla pas hatası ve etkisiz top kontrolleri yapınca sol taraftaki sorun çözülemedi. Öyle ki Rooney bir ara o tarafa gidip orta açmak zorunda kaldı. İkinci seçenekte ise, yani Heskey'in kullanıldığı sistemde ise daha fazla etkili oldular, Heskey'in sağa gönderdiği ve Gerrard'ın araya sızdığı pozisyonda golü de buldular. Heskey bir stoperi, zaman zaman iki stoperi kucağına aldı ve set oyununu çok iyi oynadılar. Ancak Gerrard'ın vasat, Lampard'ın vasat altı oynadığı maçta Rooney de kötü performans gösterince Heskey'in çabaları sonuçsuz kaldı. Robert Green de Dünya Kupası tarihinin en kötü kaleci hatalarından birini yaptı ve İngiltere ikinci golü atamadı. Bununla birlikte galibiyeti alacak pozisyonları da buldular fakat beceremediler.

Konfederasyon Kupası'nda topladığı sempatiyi arttırmak isteyen ve artık futbolla tanışma evresini geçip Dünya Kupası'nda İngiltere'yle boy ölçüşme pozisyonuna gelen ABD, eksik olan teknik becerisini yüksek fiziki gücüyle kapatıyor. İngiltere kağıt üzerinde ABD'den daha kaliteli isimlere sahip olmasına rağmen Amerikalılar'ın zaman zaman adam adama zaman zaman da alan savunmasına dönen defans sistemleri 1-1'lik sonucu doğurdu. Clint Dempsey ve Landon Donovan hariç futbol aklı vasat düzeyde olan ABD takımının ancak rakipten daha fazla mücadele edildiği takdirde galip geleceğini anlayan teknik direktör Bob Bradley, zamanla daha oturaklı bir takım haline getiriyor oyuncularını. Altidore topu direğe çarptırmasa galip bile gelebilirlerdi. Olmadı.

İngiltere'nin oynadığı futbolu beğenmemekle beraber bir sonraki maçta daha iyi bir İngiltere bekliyorum. Yarı finale çıkar diye tahmin yaptık bu blogda ulan, hem senin hem benim karizma çizilir bak Capello...

0 yorum:

Yorum Gönder

Ne Aramıştınız

''Hayata dair ne öğrendiysem futboldan öğrendim. Çünkü top hiçbir zaman beklediğim köşeden gelmedi.''
Albert Camus.

Popüler Yazılar

Blog Arşİvİ

Zİyaretçİler

Futbol Blog. Blogger tarafından desteklenmektedir.