Futbol ; Faİr Play, Cesaret, Mücadele ve Zafer...

8 Haziran 2010 Salı

Brezilya ve 4-3-3


Brezilya dendiği zaman bırak 4-3-3'ü, 1-4-5 taktiği bile yakışır. Adamların genlerinde var zarif hareketler, çalımlar, şık paslar, güzel oyun ve bol gol. Tabii ki 1-4-5 taktiğiyle sahaya çıkarsan şık hareketler falan dinlemez 5 tane golü ne olduğunu anlamadan görürsün kalende.

Modern futbolun en önemli simgelerinden olan 4-3-3 taktiği şu an oldukça revaçta. Teknik direktörler bu taktiği zaman zaman deniyorlar ve bu taktiği kulüp sistemi haline getirenler var. Oyuncu uyumu, kadro kalitesi ve bu sistemi oyuncularına anlatıp oynatabilecek teknik direktörler başarılı oluyorlar. Ancak sen kadronun bu taktiği kaldırıp kaldıramayacağına bakmadan sırf laf olsun diye 4-3-3 oynatırsan takımına, başarısız olmaya mahkumsun. Şu anki kadro kalitesiyle Fenebahçe bu sistemi asla oynayamaz misal. Çizgiye inme özürlü Mehmet Topuz'dan tek orta gelmez sağ taraftan. Ortasaha ketumlaşır, bol bol gol yenir ve çapsız Güiza çok az gol pozisyonuna girer.

Brezilya Milli Takımı'nın teknik direktörü Dunga, dün Tanzanya Milli Takımı'yla yaptıkları hazırlık maçında 4-3-3'ü denedi. Ortada Gilberto Silva - Felipe Melo - Elano üçlüsü, ileride Kaka - Robinho ve Luis Fabiano. 5-1 yendiler. Ne olursa olsun ölçü olamaz ama Tanzanya hiç de fena oynamadı. Skor maçı yansıtmıyor. Bana göre eğer bu sistemle yola devam ederlerse bırak çeyrek veya yarı finali, gruptan çıkamazlar. 4-3-3'ü oynayabilecek bir kadrosu olduğunu düşünmüyorum Brezilya'nın. Çok poziyon verirler. Bu tarz açık futbol yerine daha garanti bir futbol tercih etmeliler. Zira ortasahada oynayan oyuncular bana göre üst düzey futbolcular değiller. Gilberto Silva yaşlandı, Felipe Melo istikrarsız, Elano takımı ayağa kaldırabilecek, Dünya Kupası'nın ağırlığını taşıyabilecek çapta değil, Josue ve Diego ise kapalı kutu. Elle tutulur bir tek Kaka var. İşi zor Dunga'nın.

0 yorum:

Yorum Gönder

Ne Aramıştınız

''Hayata dair ne öğrendiysem futboldan öğrendim. Çünkü top hiçbir zaman beklediğim köşeden gelmedi.''
Albert Camus.

Popüler Yazılar

Blog Arşİvİ

Zİyaretçİler

Futbol Blog. Blogger tarafından desteklenmektedir.