Futbol ; Faİr Play, Cesaret, Mücadele ve Zafer...

17 Haziran 2010 Perşembe

Kupa'da Grupların İlk Maçlarının Ardından


2010 Dünya Kupası'nda tüm gruplarda ilk maçlar oynandı ve tüm takımları izleyebildik. Genelde takımların defansif oynadığını ve az riskli futbolu tercih ettiğini, bunun neticesinde maçların beklenen tempodan uzak geçtiğini söyleyebiliriz. Almanya ve Şili dışındaki takımlar tat vermedi.

Dilerseniz biraz sayılarla işin detayına girelim.

- Toplam 16 maçta 25 gol atıldı. Maç başına 1.56 gol ortalaması tutturuldu.

- 16 maçın 6'sı berabere bitti.

- Geriye kalan 10 maçta evsahibi rolünü üstlenen takımların daha çok galip geldiği görülüyor. Evsahibi takımlar 6 galibiyet 4 mağlubiyet almışlar.

- 16 maçta toplam 55 sarı kart çıktı. Kırmızı kart sayısı ise 3. En çok kartın gösterildiği maç Uruguay - Fransa maçı. Biri kırmızı olmak üzere toplam 7 kart gösterildi. Ondan sonra da 6 kartla İngiltere - ABD maçı geliyor. En az kartın çıktığı maç ise Güney Kore - Yunanistan maçı. Yalnızca 1 sarı kart çıktı bu maçta.

- En çok seyircinin stada geldiği maç turnuvanın ilk maçı olan Güney Afrika - Meksika maçı. Bu maçı toplam 84, 490 kişi izledi. İkinci sırada ise 83, 465 kişinin izlediği Hollanda - Danimarka maçı geliyor. En az seyircinin izlediği maç ise 23, 871 kişinin izlediği Yeni Zellanda - Slovakya maçı.

0 yorum:

Yorum Gönder

Ne Aramıştınız

''Hayata dair ne öğrendiysem futboldan öğrendim. Çünkü top hiçbir zaman beklediğim köşeden gelmedi.''
Albert Camus.

Popüler Yazılar

Blog Arşİvİ

Zİyaretçİler

Futbol Blog. Blogger tarafından desteklenmektedir.