Futbol ; Faİr Play, Cesaret, Mücadele ve Zafer...

20 Haziran 2010 Pazar

2010 Dünya Kupası'nda 9. Gün


Vakit darlığından dolayı kısa kısa geçmek zorundayım.

Hollanda 1 - 0 Japonya

Hollanda kendini kasmadan galibiyet almaya devam ediyor. Gruplarda şu anda 2'de 2 yapan tek takım. Van Bommel ve Sneijder atakları yönlendiriyorlar ancak takımı ayağa kaldıracak, ileride hareketlilik getirecek futbolcu yok. Kuyt ve Van der Vaart tutuklar, Robben gelirse belki heyecan da gelir ancak ne kadar emin olabiliriz ki...

Gana 1 - 1 Avustralya

Gana kısıtlı futbol aklıyla ama sonsuz mücadele gücüyle turnuvadaki 4. puanına ulaştı. Avustralya maça iyi başladı, henüz 14. dakikada golü de buldular ancak takımın beyni Harry Kewell'ın erken atılması işleri tersine döndürdü. Hücumda kısır bir Avustralya varken Gana akın akın gelmeye başladı. 4'e 5'e gidecek maç 1-1'de kaldı. Son dakikalarda iki takım da bastırdı ancak 1 puana razı olmak zorunda kaldılar.

Kamerun 1 - 1 Danimarka

Morten Olsen biraz daha risk alıp forveti ikileyip çıkardı sahaya takımı. Formsuz Cristian Poulsen önliberoda ne kadar verimli olabilir diye düşündüm. Maça iyi başlayan ve pozisyonlar bulan taraf Kamerun idi. Nitekim Danimarka ileriye top taşırken kaptırdı ve Eto'o affetmedi. Ancak 2. golü bulmak için çok fazla zorlamadılar, yavaş yavaş etkinliklerini kaybedince de Danimarka maça ortak olmaya başladı. Özellikle sol taraftan akın akın geldiler. Ve Rommedahl'ın asistinde Bendtner yazdı golünü. Maçın başından beri sol kanatta sıkıntı çekti Kamerun. Pazarlamacı kılıklı sol bek Assou Ekotto ileride çok fazla hovardalık yapıp geriye gelmeyince Kamerun onun kanadından 2 gol yedi ve turnuvaya güle güle dedi.

0 yorum:

Yorum Gönder

Ne Aramıştınız

''Hayata dair ne öğrendiysem futboldan öğrendim. Çünkü top hiçbir zaman beklediğim köşeden gelmedi.''
Albert Camus.

Popüler Yazılar

Blog Arşİvİ

Zİyaretçİler

Futbol Blog. Blogger tarafından desteklenmektedir.