Futbol ; Faİr Play, Cesaret, Mücadele ve Zafer...

16 Haziran 2010 Çarşamba

İspanya 0 - 1 İsviçre


Benim için kupanın ilk büyük sürprizi gerçekleşmiştir. Sırbistan'ın Gana'ya kaybetmesi de sürprizdir ancak iki takımın oynadığı futbola bakarsak Gana'nın Sırbistan'ı yenmesi çok da büyük bir olay değildir. İspanya İsviçre'den çok daha iyi oynamasına rağmen kaybetti.

İsviçre'de takımın beyni Frei'in yokluğunda ben tek forvet Eren Derdiyok'un çıkmasını bekliyordum ancak Nkufo ile beraber çıktı Eren sahaya. Belli ki kontrataklarda daha tehditkar bir takım yaratma düşüncesi vardı Hitzfeld'in. Bu iyi bir düşünce ancak kaptığınız topları ileriye hızlıca ve etkili taşıyamıyorsanız bunun bir anlamı olmuyor. İspanya tek kontratak izni vermedi İsviçre'ye. Maça olağanüstü bir saldırı yaparak falan girmediler. İsviçre'nin cezasahası önünde toplanmasını fırsat bilip merkezi ileriye taşıdılar ve burada top çevirdiler. Kanat değiştirmeler, tek toplar ve az pas hatası şahane bir maç olacak izlenimi veriyordu ancak ilkyarıda cezasahasına hiç giremediler. Çünkü İsviçre çok fazla adamla cezasahasında ve önünde yığıldığı için boşluk vermedi ve İspanya'ya top kullanmaktan başka bir fırsat tanımadı. Sol kanadı iyi kapattılar ancak sağ taraf için aynı şeyi söyleyemeyiz. Lichtsteiner ve Barnetta ikilisine karşı bariz bir üstünlük kurdu David Silva - Iniesta ikilisi. Nitekim İspanya ilkyarı boyunca tüm akınlarını da sol kanattan yaptı. İsviçre, Pique'nin sürpriz şutu ve David Villa'nın son dakikadaki yanlış vuruşu dışında pozisyon vermedi ilk yarıda İspanya'ya. Defansif anlamda iyiydiler ancak ileride hiç de organize olamadılar. Kontratak takımı görüntüsü veremediler. Nkufo ve Eren Derdiyok ikilisine yardım gelmeyince İspanya defansı hiç zorlanmadan ilk yarıyı kapattı.

İkinci yarıya iki takım da hızlı girdi ve devrenin hemen başında üst üste karşılıklı pozisyonlar izledik. Ve İsviçre ilk defa bu kadar etkili geldiği bir pozisyonda ilginç bir gol buldu. Tamam dedim, bu maç daha dönmez. Zira İsviçre'nin katı ve açık vermeyen defans futbolunu buldukları moralle daha da üst seviyeye çıkarırlar düşündüm. İsviçre golden önce ne yapıyorsa yapmaya devam etti hatta daha fazla hücum etti bile denebilir. Eren Derdiyok'un direkten dönen topu gol olsa maç orada bitecekti ancak İspanya biraz da panik halde İsviçre kalesine yüklendi. Jesus Navas'ın zorlamaları dışında çok fazla da pozisyon bulamadılar. Yine de galibiyeti alacak golü bulabilirlerdi ancak David Villa ve Torres'in aynı andaki formsuzluğu ve bu ikiliye çok fazla yardım gelmemesi kupanın ilk büyük sürprizinin olmasına neden oldu.

0 yorum:

Yorum Gönder

Ne Aramıştınız

''Hayata dair ne öğrendiysem futboldan öğrendim. Çünkü top hiçbir zaman beklediğim köşeden gelmedi.''
Albert Camus.

Popüler Yazılar

Blog Arşİvİ

Zİyaretçİler

Futbol Blog. Blogger tarafından desteklenmektedir.