Futbol ; Faİr Play, Cesaret, Mücadele ve Zafer...

3 Haziran 2010 Perşembe

Rafael Benitez'le Yollar Ayrıldı


Şu fotoğrafa baktıktan sonra ne dersiniz? Benitez'in hangi özelliğini hatırlarsınız? Google'da resim ararken bu resmi gördüğüm ilk an aklıma gelen şey, Benitez'in antremanda bir futbolcusunun yanlış hareket yaptığını görmesi ve sonrasında "Evladım buraya gel" demesidir. Bir özelliğini, belki de en önemli özelliğini hatırlatıyor bana: Yanlış giden şeylere karşı hep bir tepki vermesi, oyun içinde yalnızca bir taktiğe bağlı kalmaması ve oyuncularına sürekli uyarılarda bulunması, takıma kendini adaması ve takımı iyi yola sokmak için sürekli uğraşması. Görevinin henüz başında Şampiyonlar Ligi'nde takımı şampiyon yapması Liverpool'a gönül verenler için asla unutulmayacaktır ancak Premier Lig'de şampiyon yapamadan ayrılan sayısız teknik direktörden de biridir. Aslında büyük ölçüde bu yüzden getirilmişti göreve. Belki Chelsea ve Manchester United kadar bolluk içinde yüzmedi takımı ama geçen sezonu saymazsak dördüncülükten aşağıda olmadılar hiç. Liverpool onun zamanında şampiyonluğa en fazla 2008-09 sezonunda yaklaşmıştı, 2. olmuştu. Bunun dışında ligde şampiyonluğu kovalamadılar hiçbir zaman ancak, ritmini bulduğunda takımına müthiş futbol oynatan bir adamdı.

Bu sezon ligde takımı bütün hedeflerden uzaklaştırması ve Europe Cup'ta yarı finalden öteye taşıyamaması sonu oldu. Görevden aldılar Rafa'yı. Zorluk çıkarmadan, sessiz sedasız çekti gitti. 16 milyon euro'luk tazminatını da görüşmeler sonucu 3 milyon'a indirdi ve görevden ayrıldı.

Benitez için kariyerini lekeleyici bir şey değil bu elbette ancak Liverpool için yeni bir başlangıçtır kesinlikle. Liverpool tarihi adına net bir çizgi çizmiştir Benitez, o çizgiyi başarıyla devam ettirecek olanlar da şu an yeni bir hoca arayışındalar. Martin O'Neill en öne çıkan isim. Uzun zamandır Aston Villa'da kariyerine başarıyla devam eden O'Neill teklif gelse hayır demez sanıyorum.

Benitez ise yola Inter'le devam edecek gibi. Jose Mourinho'nun Real Madrid'e gitmesinden sonra Inter başkanı Massimo Moratti yeni teknik direktörlerinin arasında birçok ismin bulunduğunu hatta direk bu isimleri söylemişti. "Capello'nun Dünya Kupası'ndan sonra İngiltere Milli Takımı'nı bırakmasını istiyorum" demecinden sonra geçtiğimiz günlerde "Rafael Benitez'i Inter'in başında görmek isterim" demişti ancak kulüple olan kontratını engel olarak göstermişti. Şimdi ortada kontrat falan yok, ödenecek tazminat da yok. Capello'yu 1 ay beklemek yerine Benitez'i bir an önce takımın başına getirebilirler. İyi de ederler bana kalırsa. Benitez-Inter-Serie A üçlüsü birbirine yakışıyor.

0 yorum:

Yorum Gönder

Ne Aramıştınız

''Hayata dair ne öğrendiysem futboldan öğrendim. Çünkü top hiçbir zaman beklediğim köşeden gelmedi.''
Albert Camus.

Popüler Yazılar

Blog Arşİvİ

Zİyaretçİler

Futbol Blog. Blogger tarafından desteklenmektedir.