Futbol ; Faİr Play, Cesaret, Mücadele ve Zafer...

1 Mart 2010 Pazartesi

Ankaragücü ve Ümit Özat


Gençlerbirliği ve Bursaspor'da stoper iken Fenerbahçe'de Daum'un sayesinde oynamadığı yer kalmamıştı. İlk önce önliberoda kullandı Daum kendisini, daha sonra stoper, sağ bek, bazen oyunkurucu bile oynadı. En son da ters ayaklı olmasına rağmen uzun yıllar sol bek oynadı. Bu takımda kaptanlık yaptı. Sağ ayağının dışıyla yapıp tribüne gönderdiği ortaların sayısı 100'ün üzerindedir ancak taraftar kendisini hep sevdi, destek çıktı. Genç futbolcularla yakın ilişki kurması, efendiliği ve liderliği Fenerbahçe'de uzun yıllar hizmet etmesini sağladı. Son maçında gol attı Fenerbahçe'de. Daha sonradan papaz oldukları Daum ile Köln'e gitti Ümit Özat. Önceden gol attığı Mondragon'un kaptanlığını yaptı. Geçtiğimiz Ağustos ayında üzdü bizleri. Dili boğazına kaçtı ve bugün bile hatırlamaktan korktuğum görüntüleri televizyondan üzülerek izledik. Rahatsızlığı nedeniyle futbolu orada bıraktı. Kısa bir yardımcı antrenörlük deneyiminden sonra boşta kaldı ve kendisine talip olan Ankaragücü ile sözleşme imzaladı.

Lemerre'nin yardımcısı şu anda. Biz de kendisine destek olduk. Ümit Özat farklıdır dedik, oyunun teknik-taktik yönüyle de kafa yoran biridir dedik. Ancak Alex için söylediği "2. sınıf bir yabancı" sözleri kendisine yakışmadı. Ayrıca uzun bir başka röportajında Fenerbahçe yönetimi hakkında verdi veriştirdi. Ben kendisini defterden sildim. Galatasaray için Hakan Ünsal'ın pozisyonu neyse, Ümit Özat için de durum farklı değil bende.

Dün gelen birbaşka haberle daha üzüldüm. Her ne kadar artık gözümden düştüyse de dünkü olayla beraber kendisi hakkında kafa yordum. Stres yüzünden bayılmış. Bu kaçıncı yahu... Doktorlar kalbiyle ilgili bir problemi olmadığını söylemişler ancak korkmamak elde değil. Aman ha... Sen lazımsın Türk futboluna. Lazımsın şu karmaşık futbol ortamına. "Hücum maç kazandırır, defans şampiyon yapar." demene rağmen lazımsın... Geçmiş olsun.

0 yorum:

Yorum Gönder

Ne Aramıştınız

''Hayata dair ne öğrendiysem futboldan öğrendim. Çünkü top hiçbir zaman beklediğim köşeden gelmedi.''
Albert Camus.

Popüler Yazılar

Blog Arşİvİ

Zİyaretçİler

Futbol Blog. Blogger tarafından desteklenmektedir.