Futbol ; Faİr Play, Cesaret, Mücadele ve Zafer...

11 Mart 2010 Perşembe

Manchester United 4 - 0 Milan


Maçın, benim açımdan Beckham'ın eski takımına karşı oynayacak olmasından başka bir çekiciliği yoktu. Manchester United turu ilk maçtan almıştı. Nitekim maç boyunca başka ekstra bir şey olmadı.

Maça her iki taraf da hızlı başladı. Ortasahalar çabuk geçildi ve eğer bir ortasaha mücadelesi varsa Milan hep dezavantajlıdır. Pirlo ve Ambrosini Kırmızı Şeytanlar'ın baskısına cevap veremediler. Rooney de hızlı başladı maça. Ronaldo'nun gidişinden sonra daha bir olgunlaşmış, daha bir takımı sahiplenmiş gözüküyor. Gary Neville'ın ortasına iyi kafa vurdu ama bir defans o kafayı nasıl vurdurur sormak lazım Milan savunmasına. Milan'da duruma itiraz eden Pirlo ve Ronaldinho vardı, biraz kıpırdadılar ama Manchester defansını aşamadılar. Ben sol ayaklı forvetlere karşı pek sıcak bakmam, Borriello da bunlardan biri ve bu akşam hiç etkili değildi. Pato da olmayınca, olgunlaşmamış Milan ataklarını izledik ancak hiçbir tehlike yaratamadılar.

Alex Ferguson maç içinde takıma çok fazla müdahale eden bir hoca değil. Ancak maça nasıl hazırlanması gerektiği konusunda tam bir uzman. Milan'ın kanatlarını tıkadı, ortasahada yıpratıcı bir pres yaptı ve zaten tempo yapan rakipler karşısında aynı oranda reaksiyon gösteremeyen Milan hiç kanatlara inemedi. Manchester elini kolunu sallaya sallaya geldi pas yaptı, orta yaptı, pozisyon da vermedi pek. Aşırı baskın olmamasına rağmen Manchester United ilk yarıyı 1-0 önde kapadı.

Leonardo düşen ortasahayı Seedorf hamlesiyle canlandırmak istedi. Ancak benim açımdan maçın ikinci yarısı iki büyük şokla başladı. Bir; teknolojik arıza sebebiyle ilk yarıda aramızda olmayan İlker Yasin ikinci yarıda maça girdi, iki; desteklediğim takım Rooney'den 2 maçta 4. golü yedi, hem de daha 46. dakika dolmadan. Golden sonra Manchester United presi azalttı, tempoyu düşürdü. Milan biraz daha kaleye yaklaşayım dedi, 5-10 dakika gol aradı ama tam ritimlerini bulmuşken 3. golü yediler. 3. golden sonra ipler koptu. Koca yarım saat Milan'ın adam gibi pozisyonu yok. Beckham'ın girmesiyle Allah'tan sağdan 3-4 orta geldi de maç canlandı. Ancak kifayetsiz Abbiati Fletcher'ın kafa golünü engelleyemedi ve maçın bitimine doğru Şeytanlar farkı 4'e çıkardı.

Maçla ilgili benim aklımda kalan en önemli şey, Rooney'nin Manchester'ın yarısından fazlası olduğudur.

0 yorum:

Yorum Gönder

Ne Aramıştınız

''Hayata dair ne öğrendiysem futboldan öğrendim. Çünkü top hiçbir zaman beklediğim köşeden gelmedi.''
Albert Camus.

Popüler Yazılar

Blog Arşİvİ

Zİyaretçİler

Futbol Blog. Blogger tarafından desteklenmektedir.