Futbol ; Faİr Play, Cesaret, Mücadele ve Zafer...

9 Mart 2010 Salı

Bu takıma stoper lazım


İşler kötü giderken herhangi bir şeyi eleştirmek kolay. Bu eleştirilerin mantıklı olmasına da gerek yok, onca yaygaranın içerisinde söylediklerinize pek kulak asılmıyor, eleştirilerin uç noktasını göremiyorsunuz. Ancak ligimizde bu sezon bu durum biraz kırılmış durumda. Fenerbahçe 8'de 8 yapmasına rağmen sürüyle eleştiri alıyordu, bu takımın bir gün S.O.S. vereceği konuşuluyordu. Söylenenler gerçek oldu ve Beşiktaş, Kasımpaşa ve Eskişehir maçlarında yenen 8 gol takımın bütün ahengini bozdu.

Söylenenler, Bilica'nın saatli bomba olduğu üzerineydi. Lugano - Bilica ikilisinin hızlı forvetler karşısında zor durumlara düştüğü ve komik goller yendiğinden bahsediliyordu. Ara transfer dönemi bitti, ligin ikinci yarısına da başladık ancak bu bölgeye bir transfer yapılmış değil. 6 yıldır bu takımda olmalarına rağmen kendilerini neredeyse hiç geliştirememiş Önder - Deniz ve ilk 18'e bile giremeyen Bekir İrtegün üçlüsüne bakıyor stoper yedekleri.

Fenerbahçe, ilk yarıda Lugano ve Bilica ikilisinin olduğu 11 maçta 10 gol yemiş. Lugano ya da Bilica'dan herhangi birinin olmadığı 5 maçta 7 gol yemiş. Bilica ve Lugano'dan herhangi birinin olmadığı maçları izlemek bu istatistikten sonra zor olacak. Hele bir de ikisinin de sakat veya cezalı olduğu durumda Önder Turacı - Deniz Barış ikilisini izleme olasılığı rüyalarıma giriyor, uykularımı kaçırıyor.

Transfer dönemi bittiğinde pek sevgili başkanımız Aziz Yıldırım "Dünya büyükleri transfer yapmış mı?" diyordu. Komik. Bizzat Aykut Kocaman çıktı söyledi, "Görüşmelerimiz sonucunda anlaşamadık" diye. Demek ki transfer girişimleri oldu. Bu durumda Aziz Yıldırım'ın böyle bir ifade kullanması ilginç değil mi? Kaldı ki bu girişim Dentinho transferi üzerineydi. Yani yapılması gereken yere bile değil. Bunca imkanı olduğu halde bu takımın iyi bir stopere ihtiyacı olduğu hesaplanmıyor. Ya da bilerek yapılmıyor.

Bu takım sezon sonunda büyük bir ihtimalle şampiyon olacak, stopere ihtiyacı olmasına rağmen hala şampiyon olma ihtimali var. Ancak sezon sonuna kadar ah'lar vah'lar çekmeye devam edeceğiz. Ve bunun böyle sürüp gideceğini bilmek sinirlerimi bozuyor.

0 yorum:

Yorum Gönder

Ne Aramıştınız

''Hayata dair ne öğrendiysem futboldan öğrendim. Çünkü top hiçbir zaman beklediğim köşeden gelmedi.''
Albert Camus.

Popüler Yazılar

Blog Arşİvİ

Zİyaretçİler

Futbol Blog. Blogger tarafından desteklenmektedir.