Futbol ; Faİr Play, Cesaret, Mücadele ve Zafer...

27 Mart 2010 Cumartesi

Roma 2-1 Inter


Inter kan kaybetmeye devam ediyor. Rakipleri yükselmeye devam ederken Inter hızlıca geriye gidiyor.

Inter'in sezon başından beri uyguladığı en iyi iş, ayağa hızlı pas yapmak. Bunu bozan her takım Inter'den puan aldı. Şöyle söyleyelim. Roma, her futbolcusu birebirde etkili olan bir takım. Hızlı, teknik ve dar alanda topu kaptırmayan. Inter ise bundan daha ziyade mücadele gücü ön plana çıkan bir takım. Örneğin hovardalıklarıyla ünlenmiş Brezilyalılar'dan iki tane var Inter'de. Lucio ve Maicon. Sapkınlık yapmadılar hiç. Özellikle Lucio işler kötü giderken hırs yapıp topla çıkışıyla ünlenmiş nadide stoperlerden... Ama neden Inter Roma'yı yenemedi? Roma topu çok az kaptırıp etkili paslar yaptı ve Inter de bu çaresizlikleri ancak faul yaparak durdurabildi. Tam sayamadım ama herhalde Inter'den 6-7 futbolcu sarı kart gördü. Riise, Vucinic, Perrotti ve Pizarro sayesinde birçok faul alıp ceza yayının etrafından serbest vuruş kullandı Roma. İlk yarının tamamında Ranieri'nin öğrencileri topa hakim olup Inter'i etkisiz bıraktılar, gollerini de attılar ve soyunma odasına 1-0 önde girdiler.

Soyunma odasında nasıl diyaloglar yaşadılar bilemiyorum ama ikinci yarının tamamında Roma geriye çekildi ve Inter'e birçok pozisyon verdi. İlk yarıda Inter'in pozisyon bulamamasının iki sebebi vardı: 1- Ayağında çok top tutan Romalılar'dan top alamadılar. 2- Sahayı enine boyuna parselleyen Roma karşısında ortasahayı ele geçiremediler. Bu yüzden Sneijder çok etkisiz kalmıştı. Sezon başından beri bu takımın en iyi 2-3 oyuncusundan biri Hollandalı. O etkisiz olunca Inter atakları olgun gelişmiyor. İkinci yarıda Roma geriye çekilince ortasaha boş kaldı ve Sneijder gerçek etkinliğini gösterebildi. Pandev'in de oyuna dahil olmasıyla daha sağlı sollu ve daha yıpratıcı ataklar geliştirdiler. Golü de buldular. Roma bu baskıya daha fazla dayanamadı ve çok çabalayan Sneijder Milito'ya asistini yaptı. Ancak ilginç bir şey oldu. Maç boyunca neredeyse olumlu hiçbir şey yapamayan ve geriye çekilen Roma'nın ilerde kalan tek oyuncusu olan Luca Toni, Inter'in golünden hemen sonra durumu 2-1'e getirdi.

Aşağıdaki postlardan birinde Mourinho'nun bir röportajı var. Asla geriye çekilmesini istemiyor takımının. Inter 2-1'den sonra yine gol aradı ama üstünlüğü sağlamak için korkutucu ataklar da geliştiremedi. Eto'o, Sneijder ve Pandev çok çalışıp didindiler ama Roma Inter'e ikinci gol iznini vermedi.

Böylece lider Interle puan farkını 1'e indirdiler. Mourinho Real Madrid'e gitmek için sezon sonunu beklemeyebilir.

0 yorum:

Yorum Gönder

Ne Aramıştınız

''Hayata dair ne öğrendiysem futboldan öğrendim. Çünkü top hiçbir zaman beklediğim köşeden gelmedi.''
Albert Camus.

Popüler Yazılar

Blog Arşİvİ

Zİyaretçİler

Futbol Blog. Blogger tarafından desteklenmektedir.