Futbol ; Faİr Play, Cesaret, Mücadele ve Zafer...

12 Mart 2010 Cuma

Bursaspor şampi...


"Tuttuğum takım olamayacaksa X olsun bari" diyen zihniyeti anlamıyorum. Sanırım ben olaya fazla duygusal bakıyorum. Bursaspor camiası şampiyonluğa gümbür gümbür gidiyor. Geçen seneki Sivas bile bu kadar iddialı değildi. Her ne kadar Fenerbahçe'nin tepetaklak gitmesi sebebiyle "Bu mu lan fikstür avantajı? Fikstür avantajı diye bir şey yok aga" şeklinde bir ortam yaratılsa da bal gibi de vardır fikstür avantajı. Senin kalan maçların ligin ilk 6 takımı içerisinde, rakibinin ise son 6 takım içerisindekilerleyse bunun adı avantajdır. Bursaspor lider Galatasaray'dan 2 puan geride ve Diyarbakırspor maçından gelecek 3 puanı da hesaba katarsak, Galatasaray açısından avantajlılar. Beleşten gelecek Ankaraspor maçını saymıyorum, zira Fenerbahçe ve Kayserispor'un da aynı 3 puanları cepte. Bursa'nın kalan maçları sırasıyla Manisa, Denizli, İst. Belediye, Antalya, Gençlerbirliği, Gaziantep, Galatasaray, Kayseri, Ankaraspor, Beşiktaş. Bursaspor bu takımlardan yalnızca 2'sine yenilmiş ilk yarıda.

Tabi bunlardan bahsederken diğer takımları da hesaba katmak lazım. Ligde mesafe kısaldıkça ortam kızışacak ve daha soğukkanlı olanlar ön plana çıkacak. Bursaspor'un bu anlamda bir tecrübesi yok. Sivasspor'un İst. Belediye virajını dönemeyip Beşiktaş'a verdiği şampiyonluğu unutmamak gerek. Bursaspor halkı şampiyonluk şarkılarını şimdiden az çok söylemeye başladıysa da şehir bu konudan çok fazla bahsetmiyor. Bursaspor camiası konsantrasyonlarını kaybetmeden yoluna devam ediyor.

Bursaspor'u Kayserispor'dan ayıran en önemli özellik atılan gollerdir sanıyorum. Bursaspor toplam 46 gol atmış, Kayserispor ise 31. Daha da önemlisi, Kayserispor'un attığı 31 golün 17'si Makukula'dan. Yani 17 golü çıkarınca geriye 14 gol kalıyor ve bu da Kayserispor'da gole katkıda bulunan kişilerin az olduğunu gösteriyor. Bursaspor'da bu sene çıkış gösteren Volkan Şen, Ozan İpek, Batalla, Ivan Ergic ve Turgay Bahadır var. Bu 5 kişi takımı adına 28 gol kaydetmiş. Bunlara ilaveten Ömer Erdoğan ve Ali Tandoğan da tecrübeleriyle takıma büyük katkı sağlıyorlar. Bursaspor'un omurgası sağlam. Başkanları da akıllı. Sercan ve Volkan Şen'i onca teklife rağmen satmadı ve satmamasının nedenini de açıkladı, "Satsaydık borcumuz kalmazdı ama ligde şu an 13. veya 14. sırada olurduk" dedi. Bursaspor bu sene şampiyon olmasa bile bu zihniyetle 3-4 sene içerisinde bir şampiyonluk kazanacakmış gibi gözüküyor.

Ben bu sene şampiyon olabileceklerini düşünmüyorum. Ligin sonunda büyük bir ihtimalle Fenerbahçe, Galatasaray ya da Beşiktaş'tan biri şampiyon olacak ve Bursaspor'un macerası yüzümüzde tatlı bir gülümseme bırakacak. Ancak dediğim gibi, Bursaspor iyi yönetiliyor. Bu tırmanışlarından sonra hem iyi bir gelir hem de tecrübe sahibi olacaklar ve bir dahaki sene daha olgun bir iddia ortaya atabilirler. Şunu söylemek lazım ki; Bursaspor bu sene şampiyon olmasa bile büyük bir başarıya imza atmıştır. Fenerbahçe, Galatasaray ya da Beşiktaş, onca saçmalıklara, hatalara rağmen şampiyon olacaklar ve bunun tek sebebi daha tecrübeli, daha olgun olmaları. Yoksa onlarda da bir numara yok. Onca eziyetin sonunda şampiyon olmuşsun ya da olmamışsın pek bir anlamı yok, bir Fenerbahçeli olarak rahatlıkla söyleyebilirim.

Bir diğer sevindirici olay ise, git gide yaşlanan milli takımımıza Sercan ve Volkan gibi iki büyük yetenek verdiler. İsmail Köybaşı, Sercan, Volkan, Arda, Necip gibilerini artık izlemek lazım.

Bu arada Ertuğrul Sağlam biraz daha az küfür ederse güzel olur, biz onu böyle bilmiyorduk...

0 yorum:

Yorum Gönder

Ne Aramıştınız

''Hayata dair ne öğrendiysem futboldan öğrendim. Çünkü top hiçbir zaman beklediğim köşeden gelmedi.''
Albert Camus.

Popüler Yazılar

Blog Arşİvİ

Zİyaretçİler

Futbol Blog. Blogger tarafından desteklenmektedir.