Futbol ; Faİr Play, Cesaret, Mücadele ve Zafer...

28 Şubat 2010 Pazar

Geçen seneye dönüş


İlginç bir ligimiz var. Her türlü sürprizin, saçmalığın ve ahlaksızlığın yer aldığı bir kaos ortamındayız. 2009-2010 sezonunun başında Galatasaray'ı favori görüyordum şampiyon olarak. 8'de 8'e rağmen bu fikrim değişmemişti. Ligin ikinci yarısının başında da benzer düşüncelerim vardı ancak birden her şey değişti ve Fenerbahçe biraz toparladı. Galatasaray sorunlarla boğuşuyordu ve Fenerbahçe mücadele ediyordu. Ben de fikrimi değiştirip şampiyonluk için Fenerbahçe'yi ön plana çıkartmıştım. Ancak gelinen nokta şu ki; Galatasaray ligimizin en iyi takımı şu anda. Şampiyonluk için maç kazanmak gerekiyor, mücadele detay. Galatasaray baktığımız zaman favori çıktığı maçların tamamını kazandı. Fenerbahçe ise ızdırap çektirmeye devam ediyor. Takımda iyi oynayan bir Emre var, bir de nispeten Gökhan Gönül. Kendisine sabredilmesini her fırsatta söylediğim Andre Santos dahil bu iki futbolcu dışında takımın tamamı formsuz. Bitse de gitsek havasında tüm futbolcular. Şampiyonluk böyle gelmez.

İstatistiklere göre Cristoph Daum, takımın başındaki en kötü sezonunu geçiriyor. 2003-2004 sezonunun ilk 22 haftasında 58 puan toplamış Fenerbahçe. Bu rakam 2004-2005 sezonunda 59. 2005-2006 sezonunda ise yine 59. Şu an Fenerbahçe'nin topladığı puan ise 45. Yani bu sezonların çok çok altında. Tabii bunlardan bahsederken diğer takımların puanlarına da bakmak lazım, ancak bu Fenerbahçe'nin kötü bir sezon geçirdiği gerçeğini değiştirmiyor.

Galatasaray benim şampiyonluk için favorim. En yakın onlar duruyorlar. Puan farkı 5'e yükseldi. Bursaspor erteleme maçında Kasımpaşa'yı yenerse onlarla da puan farkı 4'e yükselecek. Her ne kadar Bursaspor'un bu sene şampiyon olabileceğini düşünmesem de büyük bir avantajları var. Fenerbahçe'nin silkinmesi lazım. Önümüzdeki 5 maçı da kazanırsa Fenerbahçe tekrar dirilişe geçebilir. Galatasaray maçı da dahil bu 5 maça. Zaten o maçı da kaybettiğin zaman ihtimal falan kalmıyor ortada. (Galatasaray ile puan farkının korunduğunu varsayıyorum elbette.)

Yine de yukarıdaki 3 paragraf Fenerbahçe'nin şampiyon olamayacağı anlamıına gelmiyor. Fenerbahçe yine şampiyon olur. Hem de belki de 3 sezon boyunca üst üste. Ancak bir Fenerbahçe taraftarı olarak her sezon aynı ızdırabı çekmek gücüme gidiyor. Bu takım 1 ay boyunca güzel günler geçiremez mi yahu? Taraftarı istikrarlı bir şekilde gülmez mi hiç? Benim gibi her şeyi şampiyonluktan ibaret görmeyenler için çok sıkıcı bir durum bu. Geçen seneden pek bir farkı kalmadı takımın...

0 yorum:

Yorum Gönder

Ne Aramıştınız

''Hayata dair ne öğrendiysem futboldan öğrendim. Çünkü top hiçbir zaman beklediğim köşeden gelmedi.''
Albert Camus.

Popüler Yazılar

Blog Arşİvİ

Zİyaretçİler

Futbol Blog. Blogger tarafından desteklenmektedir.