Futbol ; Faİr Play, Cesaret, Mücadele ve Zafer...

14 Şubat 2010 Pazar

Xerez 0 - 3 Real Madrid

Yalnızca Real Madrid için değil, her takım için geçerli olan bir şey vardır: Sürüyle transfer yaparsanız takım bütünlüğünü sağlayamaz, istikrarsız sonuçlar alırsınız. Ancak takımınızda Kaka, Xabi Alonso ve Lass Diarra varsa bazen bu geçerli olamayabiliyor. Ayağında top tutmayıp hep yararlı şeyler yapmaya çalışan Kaka, yana, ileriye, geriye; uzun veya kısa, attığı bütün toplarda isabet bulduran bir Xabi Alonso ve yardıma ihtiyacı olanlara elini kolunu açıp yardım eden bir Diarra.

Real Madrid Xerez'i çerez gibi yemedi. Bu çok saçma olur. Özellikle ilk yarının ortalarına doğru müthiş disiplinli defans yapan Xerez'e karşı zorlandı, ama pozisyon buldu. C. Ronaldo bütün yüksek topları aldı, Xabi Alonso uzaktan şut çekip dengeleri bozdu ve Kaka Xerez ortasahasını darmaduman etti. Türkiye Ligi'nde Sivasspor-Fenerbahçe maçını izliyorsun, 2 hafta sonra dönüp bu maçı izliyorsun ve beyin karmaşası yaşıyorsun. Sivasspor'un yaptığı savunmaya bak, Xerez'in savunmasına. Xerez, ilk yarı boyunca neredeyse hiç pozisyon bulamadı. Bunun nedeni korkaklıkları. Real Madrid sağlı soğlu yüklendikçe pek de yapacak bir şeyleri kalmadı zaten. Real Madridli ortasaha oyuncuları ortasahayı geçerlerken büyük bir baskı ile kaşılaştılar. Xerez iyi pres yaptı. Ancak Real Madrid bunu kırdı. Cezasahasının çevresinde top çevirdiler ama yeteri kadar pozisyon bulamadılar. Nedeni de çok iyi kapanan ve kusursuz bir alan savunması yapan Xerez'di. Dişe-diş bir mücadele olsaydı Xerez bir kontraatakla golü bile bulabilirdi. Ancak Real Madrid'de yıldız sayısı fazla. Xerez korkaklığından dolayı 3 kişi toplanıp hücuma bile çıkamadı. Bu arada ilk yarıda Real Madrid çok sert oynadı, tam 13 faul yaptı.

İkinci yarıda Xerez biraz açılayım derken kalesinde golü gördü. Çok dramatikti hakikaten. Teknik direktör "biraz açılın" diyor ve saniyesi dolmadan gol yiyorsun; bütün yaptığın katı defansın hiçbir anlamı kalmıyor. Futbol garip oyun. Real Madrid yıldız farkıyla 7 dakikada 3 gol buldu. 70'ten sonra tempo düştü. Bunda Real Madrid'in Şampiyonlar Ligi'nde Lyon'la oynayacağı maçın etkisi var tabii ki. Kaka ve Xabi Alonso'yu yanına oturttu Pelegrini. Bundan sonra tipik bir Türkiye Ligi'nde oynanan büyük takım-küçük takım maçı seyrettik. Düşük tempo ve küçük takımın cılız ataklarını karşılayan büyük takım...


Real Madrid 3 gol atarak La Liga'nın en golcü takımı oldu (53 gol). Şimdi Atletico Madrid'in Barcelonalılar'ı üzmelerini bekleyecekler.

XEREZ: Renan; Redondo, Gioda, Aythami, Casado; Keita, Moreno (min.73 Alustiza), Carlos Calvo (min.73 Abel), Momo, Víctor Sánchez; Mario Bermejo (min. 79 Antonito)

REAL MADRID: Casillas, Arbeloa, Garay, Ramos, Marcelo; Lass, Xabi Alonso (min. 73 M. Diarra), Granero, Kaká (min.75 Direnthe); Cristiano Ronaldo e Higuaín (min. 66 Raul).

Los Goles: Arbeloa (min. 64), C. Ronaldo (min. 70, 72)

0 yorum:

Yorum Gönder

Ne Aramıştınız

''Hayata dair ne öğrendiysem futboldan öğrendim. Çünkü top hiçbir zaman beklediğim köşeden gelmedi.''
Albert Camus.

Popüler Yazılar

Blog Arşİvİ

Zİyaretçİler

Futbol Blog. Blogger tarafından desteklenmektedir.