Futbol ; Faİr Play, Cesaret, Mücadele ve Zafer...

26 Şubat 2010 Cuma

Son dakika


Fenerbahçe'nin bu sezon son dakikalarda attığı gollerle puan ve puanlar aldığı ve kendisinin "şanslı" olduğundan bahsediliyor. Pek kulak asmıyorum şahsen, maçın 90. dakikası maçtan ayrı bir dakika değildir, maçın içindedir, bizzat maçın kendisidir! Maçın herhangi bir dakikasında attığınız gol sizin şanslı olduğunuzu göstermez. Yani bütün maç boyunca katı bir defans yapıyorsunuz, gol yemiyorsunuz, direniyorsunuz; ya da müthiş oynuyorsunuz ve direkler gole izin vermiyor, ve nihayet son dakikada gol atıyorsunuz, size şanslı diyorlar... O gol atılsın da kaçıncı dakikada atıldığı pek mühim değil açıkçası.

Fenerbahçe'nin attığı goller kadar yediği goller de var son dakikada, ancak son dakikada gol yiyince Fenerbahçe'nin "şanssız" olduğu değil de neden kötü oynadığı tartışılıyor. İlginç bir durum... Fenerbahçe'nin son dakikada gol yiyip puan ya da puan kaybettiği maçlara bakalım bu sezon:

Gaziantepspor 2 - 1 Fenerbahçe (Dk. 90+5)
Antalyaspor 4 - 3 Fenerbahçe (Dk. 88)
Fenerbahçe 2 - 3 Bursaspor (Dk. 85, 90+1)
Fenerbahçe 1 - 1 Lille (Dk. 85)

Baktığımız zaman kritik maçlar bunlar. Bursaspor'a yenilip Galatasaray'a liderlik verildi, Lille ile berabere kalınıp Avrupa kapısı kapandı. Evet bunların adı şanssızlık değil, başka bir şey. Ben de nedenini bilmiyorum ancak bunlar futbolun içerisinde var ve bundan sonra da Fenerbahçe (ya da başka bir takım) son dakikada attığı gollerle puan ya da puanlar alıp, son dakikada yediği gollerle puanlar kaybedecek.

Son dakikada yenilen goller ne ilk ne de son. Ancak büyük takımların artık bunu yavaş yavaş aşmaları lazım diye düşünüyorum ben. Atılan golden sonra, gol gelmeden önceki konsantrasyonu daha da yoğunlaştırmak lazım. Maça daha da çok asılmak lazım. Hem Fenerbahçe hem de Galatasaray bu sene Avrupa'da ülkemizi daha fazla temsil edemeyecekler, bu yüzden...

Maçı kaybetmek bir yana maçı kazandık derken son dakikada gol yemek çok sinir bozucu.

0 yorum:

Yorum Gönder

Ne Aramıştınız

''Hayata dair ne öğrendiysem futboldan öğrendim. Çünkü top hiçbir zaman beklediğim köşeden gelmedi.''
Albert Camus.

Popüler Yazılar

Blog Arşİvİ

Zİyaretçİler

Futbol Blog. Blogger tarafından desteklenmektedir.