Futbol ; Faİr Play, Cesaret, Mücadele ve Zafer...

2 Ağustos 2010 Pazartesi

Yeni Sezon Formaları


Formalar önemlidir. Gurur duyularak tutulan takımın formasını giyerek sokakta gezmek, toplulukta gözükmek ve statta bulunmak mutluluk verir. Sanırım bu konuya en çok ilgi gösterenler Almanlar’dır. Almanlar, hangi takımı tuttuklarının başkası tarafından bilinmesi için yoğun çaba gösterirler. Çantalarında yapışkanlar, kollarında dövmeler, tişörtler, formalar görmek mümkündür. Hangi takımı tuttukları bilinsin isterler.

Biz de millet olarak bu konuya büyük önem veriyoruz. Formanın renginden tutun da, en ufak bir detayına kadar her şeyini konuşuyoruz. Geçen sene Galatasaray’ın mor renkli formalarının ne kadar çok konuşulduğunu hatırlayın.

Fenerbahçe’nin yeni sezonda giyeceği formalar tanıtıldı. Öncelikle formaları genel olarak beğendiğimi söylemeliyim. Galatasaray ve Beşiktaş’a göre “Çubuklu” kültürüne en fazla özen gösteren takım olarak yine çubukluda bir değişikliğe gidilmedi. Yalnızca Fenerbahçe’nin yarıştığı 9 branşı temsilen çubukların sayısı arttırıldı ve inceltildi. Ayrıca formaların arkasında da artık çubuklar olacak. Formanın arkasındaki çubukların üzerinde isim ve numara nasıl durur bilemiyorum ama elbet bir şey düşünmüşlerdir. 4 forma içerisinde benim en beğendiğim forma çubuklu; vazgeçilmiyor.

Çubuklunun haricinde en beğendiğim forma parliament mavisi rengindeki forma. Tek tip renkli formalar güzel oluyor her zaman ve Fenerbahçe bu sezon mavi ve beyaz olmak üzere iki adet forma tasarlamış. Chelsea ve Real Madrid’i hatırlatan bu formalar bence gayet güzel.

Beğenmediğim, veya diğerlerine göre daha az beğendiğim forma ise çakma Brezilya forması olan Palamut forma. Yeşil rengin tonu ve formanın tasarımı kötü olmuş. Güzel olan tek yanı sağ üst bölgesindeki Fenerbahçe arması.

En kısa zamanda alışverişimizi yapacağız efendim. Hayırlar ola.

0 yorum:

Yorum Gönder

Ne Aramıştınız

''Hayata dair ne öğrendiysem futboldan öğrendim. Çünkü top hiçbir zaman beklediğim köşeden gelmedi.''
Albert Camus.

Popüler Yazılar

Zİyaretçİler

Futbol Blog. Blogger tarafından desteklenmektedir.