Futbol ; Faİr Play, Cesaret, Mücadele ve Zafer...

7 Ağustos 2010 Cumartesi

Prandelli'nin Takımı


İtalya Milli Takımı ve İtalya'nın 3 büyüğü (Juventus, Inter, Milan) ile ilgili son zamanlarda yaygın bir klişe var. Özellikle 3 büyüğün kadrolarının hızla yaşlandığı, ketumlaştığı ve buna paralel olarak Milli Takım kadrosunu da yaşlandırdığı konuşulur. Doğrudur ki 2010 Dünya Kupası'nda İtalya'nın hangi kadroyla oynadığına bakarsak çok da yanlış bir şey söylememiş oluruz. 36'lık Camoranesi'nin kaptanlığını yaptığı takımın forveti hala Iaquinta. Yaşı çok fazla olmasa da yüzü eskimiş Gattuso oyundan çıkıp yılların eskitemediği Pirlo kurtarıcı olarak oyuna giriyor. Ve bu kadro kolay denilebilecke bir grupta sonuncu olarak kupaya veda etti. Marcelo Lippi görevinden ayrıldı.

Gruptaki son maç olan Slovakya maçından sonra basın toplantısında "Oyuncularım sahada hiçbir şey yapmadılar. Demek ki ben soyunma odasına iyi taktik verememişim." diye de gayet cengaverce bir açıklama yapmıştı. Lippi gitti, yerine de Fiorentina'da son zamanlarda istikrarlı işler çıkaran Cesare Prandelli geldi. Açıklamalarında gayet heyecanlandırıcı şeyler söylüyor. Artık takımın gençleşeceğini ve İtalya Milli Takımı'nın başarılı olacağını iddaa ediyor.

İtalya'nın Salı günü Londra'da Fildişi Sahili ile oynayacağı hazırlık maçının kadrosuna Lippi döneminde şans bulamamış üç isim Balotelli, Amauri ve Cassano alındı. Yetenekli ama bu yeteneğini bir türlü gerçek potansiyeliyle birleştirememiş Balotelli en heyecanlandırıcı isim ancak kadroyu gençleştireceğim diyip 30'luk Amauri'yi takıma çağırmak ironik. Sanırım performansla alakalı bir durum bu.

Gök Mavililer bakalım eski günlerine geri dönecekler mi...

0 yorum:

Yorum Gönder

Ne Aramıştınız

''Hayata dair ne öğrendiysem futboldan öğrendim. Çünkü top hiçbir zaman beklediğim köşeden gelmedi.''
Albert Camus.

Popüler Yazılar

Zİyaretçİler

Futbol Blog. Blogger tarafından desteklenmektedir.