Futbol ; Faİr Play, Cesaret, Mücadele ve Zafer...

10 Ağustos 2010 Salı

Real Madrid'in Savunması


Real Madrid'in geçen sezon en fazla sıkıntı çektiği bölge defanstı. Bundan bir post önce bahsetmiştik ve Mourinho'nun da doğru bir teşhis koyarak defans adamı aradığından söylemiştik. Mourinho haldır haldır stoper araya dursun, elindeki adamları da kaybediyor. Sezonun açılmasına az bir süre kala Pepe tekrar sakatlandı. Bu gidişle Madrid'in Gökhan Zan'ı olacak. 3 hafta yokmuş ve bu sakatlığı müzminleşebilirmiş, sezon içerisinde daha büyük sakatlığa yol açabilirmiş. Bir stoper yerine iki stoper alabilirler.

Ancak Eflatun-Beyazlılar'ın sorunu yalnızca stoper mevkiisinde değil. Bir de sol bek arıyorlar. Savruk Marcelo'ya tam anlamıyla güvenememiş Mourinho. Aslında dünyadaki birçok solbekin ortak özelliği olan hücumcu olmak ama defansif görevi iyi yürütememek özelliği var Marcelo'da. Lyon'lu Michel Bastos'a benzeyen bir stili var; Türkiye'deki muadili Andre Santos'a da... Fazla hücumcu; ileri gidiyor ancak çok fazla geri gelmiyor ve Mourinho'nun takımında buna asla izin verilmez. Güven vermiyor. Güven vermediği için de sağlam bir sol bek aradı Mourinho. Çok sevdiği Ashley Cole ile tekrar çalışmak istedi ancak kulübü Chelsea ile anlaşamadılar. Vazgeçtiler ve sanıyorum yeni bir sol bek arayışındalar.

Anlayamadığım bir şekilde sağ bek için de Maicon'un ismi geçti ve ciddi ciddi transfer girişimleri oldu. Sergio Ramos'un olduğu bir takımda transfer için en son konuşulacak bölge sağ bektir. Ramos varken neden Maicon transfer edilmek istenir ki? Bana göre Maicon dünyanın en iyisi, Sergio Ramos'tan da iyi ancak arada dağlar kadar fark yok ve ben olsam asla ve asla o kadar büyük paralar harcayıp Maicon için Ramos'tan vazgeçmem. Takımınızda Cristiano Ronaldo var ve siz sırf daha iyisi diye Messi'yi transfer etmek istiyorsunuz; bunun gibi bir şey. Mourinho'dan böyle bir hamle beklemezdim açıkçası, anlayamadım. Ancak bu transfer gerçekleşmeyecek zira Inter başkanı Massimo Moratti, Maicon'un önümüzdeki sezon da Inter'de kalacağını söyledi. İyi olmuş.

Bakalım bu savunma sezon içerisinde ne kadar başarılı olacak, göreceğiz...

0 yorum:

Yorum Gönder

Ne Aramıştınız

''Hayata dair ne öğrendiysem futboldan öğrendim. Çünkü top hiçbir zaman beklediğim köşeden gelmedi.''
Albert Camus.

Popüler Yazılar

Zİyaretçİler

Futbol Blog. Blogger tarafından desteklenmektedir.