Futbol ; Faİr Play, Cesaret, Mücadele ve Zafer...

30 Ekim 2010 Cumartesi

Ferguson'un Golcüleri


Sir Alex Ferguson, 7 milyon euro bayıldığı Javier Hernandez'den, nam-ı diğer Chicharito'dan sezon başında beklediği verimi aldı. Bu sezon Manchester United'ın mücadele ettiği dört kulvarda da süre verdi Meksikalı yeteneğe ve yalnızca 4'ünde ilk 11'de forma giydiği toplam 10 maçta 7 gole ulaştı Bezelye. Bu, bu kadar kısa sürede ulaşılması zor bir rakam. Meksika'dan atladığı uçakla indiği İngiltere'de herhangi bir alışkanlık sıkıntısı çekmemesi ilerisi adına önemli bir umut kaynağı. Rooney'nin yokluğunda alternatif üretmekte zorlanan, her ne kadar müthiş bir yeteneğe sahip olsa da istikrarsız Michael Owen'ı kullanamayan ve Berbatov'dan öyle böyle verim almaya çalışan Ferguson, biraz olsun rahatlamış olabilir.

Rooney problemi de çözülmüş görülüyor. Dünya Kupası öncesinde Premier Lig devam ederken geçirdiği sakatlık yüzünden M. United üst üste puanlar kaybetmiş ve şampiyonluk yolunda ciddi yara alıp Chelsea'nin yüzünü güldürmüştü. Rooney öyle bir oyuncu ki, dünya kupası süresince sakatlığı geçmedi ve onunla birlikte İngiltere Milli Takımı da kötü oynadı. Ardından bu sezona da yine bir sakatlıkla girdi, üzerine eşini aldattığı haberleri magazin sayfalarını süsledi ve artık Rooney patladı: "Ben artık burada kalmak istemiyorum" diyip çekip gitmek istedi. Bu haber 2-3 gün boyunca spor bültenlerinin manşetlerini süslese de, Kırmızı Şeytanlar adına güzel haber gelmekte çok da gecikmedi: Rooney, Ferguson ile görüştü ve 5 yıllık yeni bir sözleşmeye imza attı. Sakatlığı henüz yine geçmedi ve 3 hafta, hatta Sir'e göre bu süreden de uzun bir müddet sahalardan uzak kalacak.


Böylece genç yetenek Javier Hernandez ve tecrübeli kurt Berbatov, M. United'ın gol silahları olacak. Chicharito, son iki maçta 3 gol attı; Tuncay'ın takımı Stoke City'i deplasmanda 1-2 yenerlerken takımının iki golünü de o attı. Berbatov da sezona kötü girmedi ve oynadığı süre boyunca toplamda 7 gole ulaştı. Rooney'in yokluğunda Sir Alex Ferguson santrfor mevkiinde sıkıntı çekmeyeceğe benziyor.

0 yorum:

Yorum Gönder

Ne Aramıştınız

''Hayata dair ne öğrendiysem futboldan öğrendim. Çünkü top hiçbir zaman beklediğim köşeden gelmedi.''
Albert Camus.

Popüler Yazılar

Blog Arşİvİ

Zİyaretçİler

Futbol Blog. Blogger tarafından desteklenmektedir.