Futbol ; Faİr Play, Cesaret, Mücadele ve Zafer...

19 Nisan 2010 Pazartesi

Ordan Burdan

Dünkü derbiyi izledikten sonra Real Madrid-Valencia maçını izleyince beyin karmaşası yaşıyor insan. "Bu mu bizim derbimiz?" düşündüm. Ama ne yazık ki durum bu.

Beşiktaşlılar'ın şu andaki ruh hallerini anlayabiliyorum. Penaltıları verilmedi, skora doğrudan etki eden bir hakem hatası oldu. Katılıyorum. Baskılı olduğu dakikalarda golü bulsaydı Beşiktaş, maçı da çevirebilirdi. Fenerbahçeliler'in "Önce siz çıkardığınız kadroya bakın, oynadığınız oyuna bakın" demeye hakkı yok. İlk maçta biz nasıl Gökhan Gönül'ün penaltı pozisyonunda ve Uğur İnceman'ın ofsayt golünde sinirlendiysek ve oynadığımız oyunu konuşmadıysak, Beşiktaşlılar da gayet haklı. Hakem hata yaptı. Ama... Aması var.

İlk maçta biz yapılan hatalardan bahsederken dalga geçen Beşiktaşlılar, skorun zehabına kapılıp hakem hakkında hiç konuşmayan Beşiktaşlılar; bu maçta Lugano'nun pozisyonuna penaltı vermeyen hakeme küfür eden yine Beşiktaşlılar.

Burda bir çelişki yok mu?

İlk maçta Daum'un korkaklığından, takımın kopukluğundan bahseden Beşiktaşlılar, boşver penaltıyı oynadığınız oyuna bakın diyen Beşiktaşlılar; bu maçta rezil oynayan ve tek bir pozisyonu olmayan Beşiktaş'ı konuşmayıp hakeme küfür eden yine Beşiktaşlılar...

Kimse kusura bakmasın, bu işin lamı cimi yok. Ne zaman senin lehine hata yapıldığında karşındakine anlayış gösterirsen, senin aleyhine yapılan hatalar olduğu zaman da destek bulursun birilerinden. Kimse kusura bakmasın, Beşiktaş'ı yendik ve mutluyum, hakem diye ağlayanlara da hiç acımıyorum.

Gelelim Fenerbahçe'ye. Bir derbide daha rakibinden daha soğukkanlı bir oyun oynayıp galip geldi Fenerbahçe. Ama galibiyetten çok konuşulması gereken konu Fabio Bilica olmalı. Bir psikolog yardımı mı alır, yoksa Aziz Yıldırım kulağını mı çeker bilemiyorum ama bu adama birileri Fenerbahçe forması giydiğini hatırlatmalı. Selçuk'a da kızarız, Önder'e de kızarız ama bu adamlar işlerine bakarlar, futbolunu oynarlar; iyi ya da kötü. Ancak Bilica'nın yaptığı şeyleri futbol konuları içerisinde tartışmak mümkün değil. Artık Emre Belözoğlu ile beraber gitmesini istiyorum bu herifin. Kimsin birader sen? Necisin?

1 yorum:

  1. Emre konusunda katılmasam da yazının tamamına katılıyorum; çünkü Emre kim ne derse desin şu an takımın fitilini ateşleyen oyuncu konumunda.
    Gönül isterdi ki Fenerbahçe'nin altyapısından yetişseydi.Ama bu haliyle bile güzel.
    Medya ve rakip taraftarlar onun kabiliyetlerini kıskandıkları için ellerinden geldiğince Emre'yi kötü göstermeye çabalıyorlar.Bu ayaklara kanmamak lazım.

    Bu arada bizim de verilmeyen penaltımız ,aleyhimize yanlış ofsayt kararları var.
    Bu yüzden hakem sadece BJK'ye haksızlık etmiş gibi kimse algılamasın.
    Kazandık,mutluyuz.

    YanıtlaSil

Ne Aramıştınız

''Hayata dair ne öğrendiysem futboldan öğrendim. Çünkü top hiçbir zaman beklediğim köşeden gelmedi.''
Albert Camus.

Popüler Yazılar

Zİyaretçİler

Futbol Blog. Blogger tarafından desteklenmektedir.