Futbol ; Faİr Play, Cesaret, Mücadele ve Zafer...

30 Nisan 2010 Cuma

Avrupa'da Şampiyonluk Yarışı


Avrupa'da liglerin sonuna yavaş yavaş geliniyor. Her ligde büyük bir çekişme var.

Almanya ile başlayalım. Her şeyden önce Van Gaal'in bu kadar kısa sürede bu başarıları yakalaması takdire şayan. Ligde son 2 haftaya girildi ve Bayern Münih averajla Schalke'nin üzerinde, lider durumda. Almanya Kupası'nda finaldeler ve Şampiyonlar Ligi'nde de 9 yıl aradan sonra finale çıktılar. Müthiş bir sezon geçiriyorlar. Kalan iki maçları küme düşmeme mücadelesi veren iki takım Bochum ve Hertha Berlin ile. Şampiyonluk için yarışan diğer takım ise Schalke. Felix Magath, beklendiği gibi gittiği bir takımda daha şampiyonluk yarışının içinde. Kalan maçları puan tablosunda bir altlarında bulunan Werder Bremen ve 10. sıradaki Mainz ile.


İngiltere'de de son iki haftaya girildi ve Almanya'dan farkı, lider Chelsea'nin puan farkıyla Manchester'ın önünde olması. Kırmızı Şeytanlar Rooney'in yokluğunu fazlasıyla hissettiler. Chelsea'da ise Drogba, Lampard ve Malouda üçlüsü çok formdalar. Son olarak eski dost Tuncay'ın takımı Stoke City'ye 7 tane attılar, kulüp rekorunu kırmaya çok yakınlar. 1960-61 sezonunda 42 maçta 98 gol attılar ve bu sezon bu rekoru sollamak istiyorlar. Toplam 93 gole ulaştılar. 2 maçta 5 gol bulurlarsa rekoru egale edecekler, 6 gol bulmaları halinde ise en gollü sezonlarını yaşayacaklar. Chelsea son iki maçında ilk önce ligin 7. sırasında bulunan Liverpool deplasmanına gidecek, sonra da içerde küme düşmemesi kesinleşen Wigan'la oynayacak. Manchester United ise ilk önce deplasmanda Sunderland ile, sonra da içerde Stoke City ile karşılaşacak.


İtalya'da Roma 9 yıl aradan sonra şampiyon olmak istiyor ve son 3 haftasına girilen ligde lider Inter'in 2 puan gerisinde, ikinci sıradalar. Adamım Mourinho'nun takımı Inter Bayern Münih'le aynı kaderi paylaşıyor. Ligde zirvedeler, İtalya Kupası'nda finaldeler ve Şampiyonlar Ligi'nde yıllar sonra finale çıktılar. Inter Serie A'da son 4 yıldır üst üste şampiyon oldu ve 5. şampiyonluklarına da çok yakınlar. Küme düşmeme mücadelesi veren Lazio ile karşılaşacaklar. Lazio, Galatasaray'ın geçen hafta Bursaspor'a yatıp yatmaması dedikodusu gibi bakalım Inter'e yatacak mı... Inter Lazio'dan sonra ligde rahat durumda olan Chievo ve ligden düşen Siena ile karşılaşacak. Roma ise Ranieri ile iyi bir hava yakaladı ve bir ara liderliğe bile yükselmişti. Fırsatı kaçırdılar ve Inter'in puan kaybetmesini bekliyorlar. Oynayacakları üç takım orta sıralarda bulunan Parma, Cagliari ve Chievo.


İspanya La Liga'da son 4 haftaya girildi ve Barcelona Real Madrid'in bir puan önünde, lider durumda bulunuyor. Barça ve Real müthiş bir rüzgarı arkalarına aldılar, en yakın takipçileri Valencia'ya tam 24 puan fark atmış vaziyetteler. Katalanlar Real Madrid'i 2-0 yenerek liderliğe yükseldiler ve şampiyonluğun en büyük adayılar. Real Madrid'de Kaka'nın sakatlığı ve Xabi Alonso'nun formsuzluğunda takımın yükünü Higuain ve C. Ronaldo sırtladı. Kral Kupası'nda yoklar, Şampiyonlar Ligi'nde Bayern-Inter finalini kendi evlerinde izleyecekler ve tek tutunacak dalları lig. Son 4 haftada Osasuna, Mallorca, Malaga ve Athletic Bilbao ile karşılaşıyorlar. Barcelona ise Villareal, Tenerife, Valladolid ile oynayıp son maçı deplasmanda Sevilla ile oynayacak.


Fransa'da diğer liglere göre farklılık var. Marsilya en yakın takipçisi Auxerre'e 5 puan fark atmış durumda ama bu akşam Auxerre ile deplasmanda oynayacaklar. Auxerre kaybederse şampiyonluğa güle güle diyecek, kazanırsa son haftalar nefes kesecek. 4 hafta kaldı ligin tamamlanmasına. Marsilya Auxerre'den sonra Rennes, Lille ve Grenoble ile karşılaşacak. Auxerre ise Marsilya'dan sonra Lyon, Lens ve Sochaux ile maç yapacak. Şampiyon olmak istiyorsa tüm maçları kazanmak zorunda.

Ligler tamamlandıktan sonra genel bir değerlendirme yaparız ama bitmeden önce ben bir tahmin yapayım. Bana göre bundan sonra liderler bir daha el değiştirmez ve şampiyon olurlar.

Bayern Münih, Chelsea, Inter, Barcelona ve Marsilya ipi göğüsleyecekler gibi sanki. Farklı görüşleri yorumlara alalım.

0 yorum:

Yorum Gönder

Ne Aramıştınız

''Hayata dair ne öğrendiysem futboldan öğrendim. Çünkü top hiçbir zaman beklediğim köşeden gelmedi.''
Albert Camus.

Popüler Yazılar

Zİyaretçİler

Futbol Blog. Blogger tarafından desteklenmektedir.