Futbol ; Faİr Play, Cesaret, Mücadele ve Zafer...

27 Şubat 2011 Pazar

Deportivo vs. Real Madrid | Şampiyonluğa Elveda


Mourinho bir şey denedi. Beklerin önüne orjini kanat olan bir oyuncu koymadı. Yatayda ve geniş alanda etkili olabilecek, ayağı top yapan 4 orta saha oyuncusunu sahaya sürdü. İleriye de gezgin Ronaldo ile Benzema geçti. Diziliş 4-2-2-2 idi. Alonso, Lass Diarra, Mesut Özil ve Kaka. 4 oyun kurucu. 4 oyun kurucuyla sahaya çıktı takım. Lass'ı oyun kurucu pozisyonunda değerlendirmek yanlış olmaz bence, bir defansif orta sahaya göre hücumcu bir adamdır kendisi.

Bu doğru bir karar mıydı, tartışılır. Marcelo ve Sergio Ramos gibi 3-5-2'nin kanatları olabilecek nitelikte hücumcu beklerden yararlanmayı umdu Mourinho. Top geriden çıkarken Lass ve Xabi Alonso çakılı kaldılar, ilerideki 4 oyuncu ise kanatlara deplase oldular. Ama gerekli olan pas trafiğini gerçekleştiremediler. Ayağına topu alan her oyuncu takımı yönlendirmeye kalkınca karman çorman bir futbol çıktı ortaya.

Mourinho ikinci yarıda Di Maria ve Adebayor'u sahaya sürdü ve takım biraz düzeldi. Gol için yüklendiler ama bulamadılar. Ve bana göre bu sıradan puan kaybıyla şampiyonluktan artık tamamen koptular.


25 maçta 61 puan. 25 maçın yalnızca 6'sında puan kaybedilmiş. 2 mağlubiyet 4 beraberliği var takımın. Son derece güzel ve şampiyonluğa oynayan bir takım için en olağan tablolardan biri. Ama şu istatistiklere rağmen neden haftalar öncesinden şampiyonluktan koptular diyorum? Çünkü anormal bir Barcelona var. Çıtayı o kadar yükselttiler ki, gayet güzel ilerlemekte olan Real Madrid'in durumu "kötü" gibi gözüküyor. Limuzinden inip Renault Megane'a binmek gibi bir şey sanırım.

Aradaki 7 puanlık fark, Real Madrid'in elinde olan kozlar sayesinde en fazla 4'e inebilir. Ondan sonra hep rakiplere şans dileyecek Mourinho.

Deportivo 0 - 0 Real Madrid

Deportivo deplasmanındaki Real Madrid'den bahsederken Guti'yi es geçmek haksızlık olur. O enfes asisti bir kez daha hatırlayalım:

0 yorum:

Yorum Gönder

Ne Aramıştınız

''Hayata dair ne öğrendiysem futboldan öğrendim. Çünkü top hiçbir zaman beklediğim köşeden gelmedi.''
Albert Camus.

Popüler Yazılar

Zİyaretçİler

Futbol Blog. Blogger tarafından desteklenmektedir.