Futbol ; Faİr Play, Cesaret, Mücadele ve Zafer...

4 Şubat 2011 Cuma

Borussia Dortmund 0 - 0 Schalke


İlk 10 dakikayı hiç izlemedim, 10 - 25 arasını da kesik kesik izledim. O yüzden bu dakikaları pas geçiyorum.


Muhteşem bir taraftar ve rüzgarlı bir havada oynandı maç. Dortmund'un haklı bir şekilde favori olduğu ve buna uygun bir şekilde mücadele ettiği bir 90 dakika oldu. Oyun çok az durdu ve görkemli bir futbol müsabakası oldu.


İlk yarıda Dortmund savunmayı ileride kurdu, Schalke'yi her koldan tehdit ettiler. Pozisyonları da buldular fakat Barrios'un etkisiz vuruşları ve Neuer'in her zamanki üstün formu sayesinde Schalke gole kapısını kapadı. Savunmayı derinde kurdu Felix Magath'ın takımı. 4'lü savunmaya yardımcı olarak 4'lü orta saha hattı geriye çekildi fakat böylece Huntelaar - Raul ikilisiyle olan hat koptu, bu ikili çok yalnız kaldı. Dortmund'un geriye hızlı dönüşleri yüzünden etkili bir kontr-atak da yapamadılar. Farfan takıma hız kazandırsa da, kendisine pek eşlik eden olmadı ve Jurado'nun pasif oyunu takımın beynini durdurmuş oldu. Duran topları da kaleden bir hayli uzağa attılar. Böylece ilk 45 dakikada Dortmund'un mutlak hakim olduğu bir maç izledik. Schalke'nin ceza sahası civarında bıraktığı boşlukları iyi değerlendirdiler. Götze, Bender ve Blaszczykowski (ey kopi peyst ettiğim, söyle bana; anan baban çok uğraşmış mıdır sana bu ismi verirken?) başta olmak üzere Dortmundlu futbolcular bu boşluklara sızdılar. Ancak gol sesi çıkmadı ve soyunma odasına berabere girildi.



Schalke ikinci yarıya daha riskli bir oyun anlayışı ile girdi. Daha çok ileride bastılar. Orta saha hattı daha ileride kuruldu ve sıkı preslerle Dortmund'un direncini kırmaya çalıştılar. Kısmen de olsa başarılı oldular zira artık Schalke varlığını fark ettirdi. Pozisyonlar buldu. Bekler ileri çıktı, savunma hattı orta sahaya yaklaştı. Özellikle sağ bek Uchida'nın sağ koridordan taşıdığı toplarla etkili oldular. Fakat bu baskıdan bir an önce gol çıkartmaları lazımdı. Zira sezon boyunca bu kadar tempolu hücum futbolu oynamamışlardı ve Dortmund rakibini artık daha eksik yakalamaya başlamıştı. Schmitz'in geri dönüşlerde sıkıntı yaşaması sağdan Blaszczykowski'nin sazı eline almasına neden oldu. Birçok orta yaptı ama Barrios değerlendiremedi. Schalke'nin geride iyi konuşlanmaması çok fazla tehlike arz etti ve belki de mecburiyetten olsa gerek, tempoyu düşürdüler. 45-55 arası karşılıklı pozisyonlar eşliğinde geçmişti. Ardından Schalke'nin geriye çekilmesi ve Dortmund'un da tempoyo yukarıya çekmek istememesi nedeniyle ortada geçen bir maç izledik. Orta sahada geçen ve ikili mücadelelerin çok olduğu bir 20 dakika izledik. Golü atanın kazanacağı bir maç izlenimi veriyordu geçen dakikalar... Yine de her iki takım da golü bulacak pozisyonlar yarattılar. Önce Raul bir serbest vuruşta araya nefis sızan Jurado'yu çok ince gördü ama Jurado topu kaleciye nişanladı. Ardından Lewandowski Schalke defansını eksik yakaladı. Ama kalesinden bir hayli fazla uzaklaşan Neuer, enfes bir vücut hareketiyle topu uzaklaştırdı. Kafası, kolları, bacakları, göğsü... vücudunun her bölümü kullandı ve kalesini bir tehlikeden uzaklaştırdı. Artık Schalke standardının üzerine çıktı Neuer. Bayern Münih istiyor onu fakat yalnızca orada değil Manchester United, Chelsea, Barcelona dahil dünyanın her takımında oynayabilir; zira bunu başarabilecek eşsiz bir yeteneğe sahip. Bugün Schalke bu deplasmandan 1 puanla ayrıldıysa bunda en büyük paya sahip olan futbolcu açık ara Neuer'dir.

Dortmund'un 4-3-3 ile 4-2-3-1 arası esnek futbol tarzı Schalke'nin tutucu 4-4-2'sine üstün geldi. Fakat bu skora yansımadı. Birçok pozisyon buldular ama atamadılar. Ya direğe ya da Neuer'e takıldılar.

Dortmund'un son dakika baskılarından da sonuç çıkmadı ve Ruhr derbisi golsüz berabere bitti. Borussia Dortmund bu sonuçla beraber puanını 51'e çıkardı.

0 yorum:

Yorum Gönder

Ne Aramıştınız

''Hayata dair ne öğrendiysem futboldan öğrendim. Çünkü top hiçbir zaman beklediğim köşeden gelmedi.''
Albert Camus.

Popüler Yazılar

Zİyaretçİler

Futbol Blog. Blogger tarafından desteklenmektedir.