Futbol ; Faİr Play, Cesaret, Mücadele ve Zafer...

8 Kasım 2010 Pazartesi

Rafael Benitez ve Inter


Mourinho Inter'de büyük başarılar elde edip Real Madrid'e giderken Liverpool'da işler ters gidiyordu. Teknik direktör Rafael Benitez, kötü sonuçlara daha fazla dayanamadı ve kulübün içinde bulunduğu zor şartları da göz önünde bulundurarak görevinden istifa etti. Mourinho Real Madrid'e giderken, ondan boşalan koltuğa Benitez oturdu.

Inter, Mourinho döneminde çok sağlam bir takım olmuştu. Teknik direktörün takımı üzerindeki etkisinin ne kadar fazla olduğu tartışılır ya, geçen seneki Inter'i izlediğiniz zaman, bu takımın tam bir "teknik direktör takımı" olduğunu görebiliyordunuz. Savunmayı geride kuran, ortasahası ile savunması arasındaki mesafeyi minimuma indiren, hücuma çıkarken de birinci topların savunmadan çıktığı, kısacası merkezin savunma ile ortasaha hattı arasındaki 10-15 metrelik alan olduğu, net bir takımdı. Bu alanı hem Barcelona hem de Bayern Münih karşısında çok iyi savunarak rakibin bu bölgede etkili olmasına izin vermemişler, CL kupasını da müzelerine götürmüşlerdi.

Benitez'in Liverpool'a oynattığı futbol ise biraz daha hücumcu, merkezin daha ileride kurulduğu, öncelikli olarak skoru tutmak değil de güzel futbol ve bol gol olduğu, daha modern ve daha riskli bir oyun idi. Benitez Inter'e giderken, kafaları kurcalayan da buydu zaten. Yaklaşık 2 yıldır öncelikli olarak savunmayı düşünen ve oyuncularının hocanın söylediklerinin dışına çıkmadığı, statik bir takım olan Inter, Benitez ile beraber bir dönüşüm içerisine girecekti, girmeye mecburdu. Ya Inter değişecekti, ya da Benitez.

Değişen, değişmeye çalışan Inter oldu. Benitez, Inter'e şu ana kadar oynattığı futbol ile Mourinho'nun oyun tarzından daha farklı bir yapı oluşturacağını gösterdi. Savunmanın ileride kurulduğu ve ortasaha ile arasındaki mesafenin biraz daha arttığı, oyuncuların daha özgür olduğu ve dinamik bir takım yaratmak istiyor. Bu geçiş süreci sancılı olacak muhakkak.

Bu süreçte ortaya çıkan en önemli sorun, geride verilen çok boş alan. Hatırlanacağı üzere geçtiğimiz hafta oynanan Şampiyonlar Ligi maçında Tottenham'lı oyuncu Gareth Bale, haftanın en başarılı futbolcusu olmuştu. Sebebi ise Maicon'un boşalttığı alanda hızlı ataklarla gole gitmesiydi. Inter, kısa vadede rakibin hızlı oyuncularını yıldız yapmaya devam edecektir.

Takımın hala iyi bir kadrosu var ve Milan'ın her ne kadar ürkütücü bir hücum hatı bulunsa da yapısı daha sağlam olan Inter'i ben bir adım önde görüyorum. Forza Nerazzuri!

0 yorum:

Yorum Gönder

Ne Aramıştınız

''Hayata dair ne öğrendiysem futboldan öğrendim. Çünkü top hiçbir zaman beklediğim köşeden gelmedi.''
Albert Camus.

Popüler Yazılar

Zİyaretçİler

Futbol Blog. Blogger tarafından desteklenmektedir.