Futbol ; Faİr Play, Cesaret, Mücadele ve Zafer...

17 Kasım 2010 Çarşamba

Avrupa'nın 4 Büyük Liginde Son Durum


İngiltere Premier Lig


Daha önce oynadığı 12 maçta 5 gol yemiş Chelsea'ye tek maçta 3 gol atan Sunderland, Ada'da haftanın sürprizine imza attı. Buna rağmen Ancelotti'nin ekibi hala zirvede, ancak Arsenal'la aralarındaki puan farkı 2'ye indi. Manchester United, deplasman fobisini yenemiyor. Oynadıkları 7 deplasman maçında 6 beraberlik 1 galibiyet alabildiler. Maç başına 1 puan. Geçtiğimiz hafta da 2-0 geriye düştükleri Aston Villa deplasmanında 2-2'lik galibiyeti yakaladılar. Chelsea'nin puan kaybettiği bu haftada kazanmaları halinde haftayı kârlı kapatabilirlerdi fakat olmadı, en azından zirveden uzaklaşmadılar. Üst üste aldığı 3 galibiyetle ilerisi adına "Acaba?" dedirten Liverpool, Wigan ile berabere kalıp Stoke'a yenilince taraftarlarını gene hayal kırıklığına uğratmış oldu. Orta sıralarda gezmeye devam ediyorlar. Roy Hodgson'un kredisi yavaş yavaş tükeniyor. Futbolcu bazında bakarsak son zamanlarda Ada'ya damgasını vuran isim, herkesin hemfikir olduğu üzre, Tottenham'lı Gareth Barry oldu.


İspanya La Liga


Büyük maç Barcelona - Real Madrid maçına 2 hafta kala La Liga'da Real Madrid liderliğini sürdürüyor. Mourinho'nun kapıştığı teknik direktörün takımı Sporting Gijon, Real Madrid'e çok iyi direndi, hatta kazanabilirlerdi de. Fakat bir maçı daha kurtaran büyük yetenek Higuain, takımını zirvede tutmayı başardı. Cezalı Mourinho, maçı locadan seyretti, pek heyecanlı değildi. Kulübenin havası farklı tabii... Messi'nin sürüklediği ve iki güzel gol attığı maçta Barcelona, Villarreal'i 3-1 mağlup etti. Barcelona'nın, oynadığı takım farketmezsizin her maçta rakibini bu denli "ezmesi", oynadıkları futbolun standartın çok ama çok üzerinde olduğunun bir başka göstergesi. Puan tablosunda maçtan önce 2 puan öndeydiler fakat maçı izleyenler Villarreal adına pek de öyle düşünmezdi. Klasik Barça maçlarından biri oldu. Mehmet Topal'ın cezası nedeniyle oynamadığı maçta Valencia, Getafe'yi 2-0 yenerek dört maç aradan sonra galibiyet aldı.


Almanya Bundesliga

Her anlamda Almanya'nın en büyük takımlarından biri olan Borussia Dortmund, tarihinin en iyi lig başlangıcını yaptı. Jurgen Klopp, kurduğu bu genç ve dinamik takımı her maçın favorisi konumuna getirdi. Yakın zamanda batma noktasına gelen, borç batağında yüzen Dortmund, yönetimin doğru hamleleri ie belini doğrultmuş durumda. Yaş ortalaması 24 olan bu güzel takım; oyuncularıyla, hocasıyla, stadyumu ve taraftarıyla, oynadığı güzel futbolla ve de Nuri Şahin'le kesinlikle takip edilmesi gereken bir takım. Nuri'nin önderliğinde şampiyonluğun en büyük favorisi haline geldiler. Bayern Münih ise inişli çıkışlı gide gide 6. sıraya oturdu. Van Gaal, birçok oyuncusunun Dünya Kupası'nda mücadele etmesinden dolayı lige konsantre olamadıklarından şikayetçi. En yakın zamanda düzeleceklerdir diye tahmin ediyorum. Mainz rüzgarı dindi. Lige 7'de 7 yaparak başlayan, hatta Van Gaal'den dahi "Şampiyon olabilirler" iltifatını alan Tuchel'in takımı, son 5 maçta yalnızca 1 galibiyet alabildi, Dortmund'un müthiş formundan dolayı da zirveden tam 7 puan uzakta kaldı. Umarım kötü gidişata bir an önce son verirler, zira bu kadar güzel bir başlangıcın kötü bitmesi üzücü olur. 60 dakika boyunca maçı 3-0 önde götüren Stuttgart, Kaisersautern'in müthiş geri dönüşüne engel olamadı, maç berabere bitti. Magath'ın hocası, Raul'un futbolcusu olduğu Schalke, ligin dibine demir attı. Felix Magath, bir kulüpten daha kovulma arefesine mi geldi acaba?


İtalya Serie A

Benitez, Mourinho'nun bıraktığı yerden devam etmeyeceğini en başından itibaren gösterdi. Inter'e daha güzel futbol oynatacağını söyledi. Lakin bu yalnızca lafta kaldı. Eto'o'nun bireysel çabalarıyla aldıkları bir iki maç var, bunun dışında takım olarak hareket ettiklerini söylemek çok zor. Mourinho'nun takımı maçın genelinde defansif bir görüntü çizse de, hücumda belirli bir stile sadık kalıp en azından maç kazanırdı. Benitez'in takımı bunu bile yapamıyor. Kaleye gidemiyorlar, izlerken ızdırap veriyorlar. Ben en azından lige iyi başlayacaklarını tahmin ediyordum, Mourinho'nun bıraktığı takım en azından ligin ilk yarısında güzel top oynar diyordum ancak Benitez Mourinho'nun mirasını bile yiyemiyor. Kadro olarak değil ama saha içindeki denge olarak sil baştan yapmaya çalıştığı takım, Benitez'in kafasındaki takım değil. Meşhur "uyumsuzluk" lafını kullanmak zorunda kalıyoruz. Bir Intersever olarak "Hadi be Benitez" diyorum... Ezeli rakipleri Milan'da ise işler yolunda. Oynadıkları son 8 maçta 7 galibiyet aldılar. Buna Inter derbisi de dahil. Ibra-Robinho-Pato üçlüsü takımı sırtlıyorlar, Pirlo ile Seedorf ise resmen şarap gibiler. Her geçen yıl fiziki olarak düşüş gerçekleştirseler de hala onları izlemek büyük bir zevk. Bir büyük psikopat Gattuso, bu sezon toplamda 7 sarı kart görerek bizleri şaşırtmadı. Çizme'nin en büyük derbilerinden birinin mavi yakası Lazio, geçen sezon düşmekten son anda kurtulurken şimdi şamponluk mücadelesi veriyor. Milan'ın hemen ardından ikinci sıraya yerleştiler. İtalya'da şampiyonluk çok şeye gebe.

0 yorum:

Yorum Gönder

Ne Aramıştınız

''Hayata dair ne öğrendiysem futboldan öğrendim. Çünkü top hiçbir zaman beklediğim köşeden gelmedi.''
Albert Camus.

Popüler Yazılar

Zİyaretçİler

Futbol Blog. Blogger tarafından desteklenmektedir.