Futbol ; Faİr Play, Cesaret, Mücadele ve Zafer...

21 Ocak 2010 Perşembe

Abdülkadir Kayalı


Genç ve iyi futbolcu olmasına rağmen çok fazla göz önünde olmayan bir futbolcu Abdülkadir Kayalı. Kendi ağzından duyduğumuz kadarıyla Manchester City'nin antremanına çıkmış ancak yaşı ve yabancı statüsünde oynayacağından dolayı bu macerası kısa sürmüş ve tekrar Türkiye'ye dönmüş.

Filmi başa saralım. Ankara'da doğup babasının takımı olan Ankaragücü'nün altyapısında oynamış. Burda kaptanlığa kadar yükselip aynı zamanda bu görevi Türkiye U-17 Milli Takımı'nda da yapmış. Yani yeteneği gözle görülür bir biçimde var. Daha sonra bilindiği gibi Gökhan Emreciksin ile beraber Fenerbahçe'ye transfer oldu. Gökhan Emreciksin A takımın yedeği iken kendisi PAF takımına yollandı. Aslında futbola başladığında forvet mevkiinde oynamış. Ancak daha sonra ortasahaya yollanmış. Bir dönem oyunkurucu olarak görev almış ve son olarak önlibero mevkiinde izliyoruz kendisini. Şu an oynadığı bölgede oynadığından daha çok hücumda oynadığı için hep hücumu düşünen bir yapısı var. Bu özelliklerinden yararlanıyor; ayaklarını iyi kullanıyor ve aynı zamanda hareketli.

Fenerbahçe'ye transfer olduğunda doğal olarak kariyerinin başlamadan bittiği düşünülüyordu. A takımda yanılmıyorsam hiçbir maçta görev almadı ancak PAF takımının ve U-18 Milli Takımı'nın yıldızıydı. Şu an İstanbul Büyükşehir Belediyespor'da oynuyor. Belki de 3 büyükler haricinde gidebileceği en iyi kulübe gitti. Yıllarca gençlerle çalışmış ve onlara şans vermekten hiçbir zaman çekinmeyen Abdullah Avcı ile çalışması onun için bir şans.

Beşiktaş'la oynan kupa maçında neredeyse top ortasahaya geldiğinde hep ona baktım, ne yapmaya çalıştığını izledim. Her şeyden önce zeki bir oyuncu. Nerde ne yapacağını biliyor. Hep top almaya çalışıyor ama bencil değil. Aldığı topları geri iade etmek yerine dikine oynamaya çalışıyor ve işin güzel tarafı bunu da beceriyor. Önliberoda oynamasına rağmen oldukça teknik. Ve bir önliberodan beklenen o iştahlı oyunu gayet de iyi oynayabiliyor. Açık yerleri kapatıyor, sürekli etrafını izleyip top almaya çalışıyor, aldığı topları anında ileriye taşıyor. Eksikleri de var. Örneğin fiziki olarak üst düzey değil. Rakibiyle birebir mücadelede pek ayakta kalamıyor. Bunu geliştirebilir mi? Elbette. Varolan özelliklerini köreltebilir mi? Kendi bileceği iş. Eğer çalışıp görev aldığı maçlarda elinden geleni yaparsa Fenerbahçe'ye döndüğünde belki de dünya çapında bir oyuncu olmuş olur. Zira Türkiye'de izlediğimiz ve alıştığımız önliberolardan biraz farklı. Yakışıklı da çocuk canım...

0 yorum:

Yorum Gönder

Ne Aramıştınız

''Hayata dair ne öğrendiysem futboldan öğrendim. Çünkü top hiçbir zaman beklediğim köşeden gelmedi.''
Albert Camus.

Popüler Yazılar

Zİyaretçİler

Futbol Blog. Blogger tarafından desteklenmektedir.