Futbol ; Faİr Play, Cesaret, Mücadele ve Zafer...

20 Ocak 2010 Çarşamba

321 milyon dolar

Malumunuz, önümüzdeki 4 sezon için yeni bir ihale yapıldı. Başta favori olan Mehmet Emin Karamehmet çok da zorlanmadan ihaleyi kazandı. Rakamlar uçuk gibi gözüküyor... Türkiye Ligi için 321 Milyon Dolar.

Aslında bu ihalenin detayına girdiğimizde bahsi geçen paraların "tamamıyla" Türkiye Ligi'nin kalitesini gösterdiğini söylemek güç. Zira İngiltere Ligi'nin değerinin 1.2 Milyar dolar civarında olduğunu düşünürsek İngiltere'nin 3'te biri oranında bu meblağ. Peki oynan futbol açısından İngiltere'nin 3'te biri oranında olduğumuzu söylemek mümkün mü? Pek değil gibi.

Bu ihalenin buralara kadar gelmesinin asıl sebebi Türk Telekom'un ısrarcılığıdır herhalde. Paranın büyüklüğünü konuşmanın çok da bir anlamı yok. Bu paralar arttıkça kulüplere giden paralar da artacak. Doğal olarak biz vatandaşlar bu paraların çar çur edilmesini değil, güzel transferler için kullanılmasını ve kurumsallaşma yolunda önemli adımların teminatı olarak gösterilmesini istiyoruz. Geçmişteki gelişmelere baktığımızda ben çok da ümitli değilim.

Bu bir fırsattır. Ve bu fırsatı değerlendirecek olanlar da yine bizim kulüplerimiz. İnşallah kaçırılmaz.

0 yorum:

Yorum Gönder

Ne Aramıştınız

''Hayata dair ne öğrendiysem futboldan öğrendim. Çünkü top hiçbir zaman beklediğim köşeden gelmedi.''
Albert Camus.

Popüler Yazılar

Zİyaretçİler

Futbol Blog. Blogger tarafından desteklenmektedir.