Futbol ; Faİr Play, Cesaret, Mücadele ve Zafer...

24 Ağustos 2012 Cuma

Devlerin Dövüşü


Aykut Kocaman Alex'siz takım yaratmanın planlarını, provalarını yapacağım dediğinde arkasında durduk. Alex gittikten sonra takım sudan çıkmış balığa dönmesin, en azından ortada bir fikir olsun; hoca doğru yapıyor diye düşündük. Nihayetinde Alex efsane bir futbolcu, çok değerli bir figür fakat yetmediği yerlerde de zaman zaman yedek kalmalı. Kendisini aşırı derecede sevmeme rağmen kızağa çekilmesine göz yumacaktım ben de. Fakat işler değişti. Aykut Kocaman Alex olmadan nasıl bir Fenerbahçe takımı kuracağına dair bir plan, planı geçtim fikir bile koyamadı ortaya. Her maç farklı diziliş, her maç farklı kadroyla oynadı takım. Alex yoksa top ileriye nasıl taşınacak mesela? Alex - Emre ikilisi varken bile geçtiğimiz sezonlarda bu sıkıntı yaşanıyorken ikisinin olmadığı bir orta saha takımı nasıl hücuma çıkaracak? Krasic gibi potansiyeli yüksek fakat öncelik bakımından gereksiz bir adam alındı, merkezdeki kara delik öylece duruyor. Bu işin teknik tarafı.

Bir de işin Alex ve insani yönünden bakmak gerekirse; kaptanın da hatalı olduğu noktalar yok değil. Seni yedeğe çeken teknik direktörü uluorta yerde kıskançlıkla suçlayamazsın. Bu takımda herkes yedek kaldı, sen ilk değilsin. Bu resmen hocayı taraftarın önüne atmak, sorun yaratmak.

İki efsaneyi de çok seviyorum ve bir seçim yapmayacağım. Sadece ikisinin de hatalı noktalarının olduğunu söylemek istiyorum ve bu sorun ikisinden biri gitmediği sürece çözülmeyecek gibi gözüküyor. Şimdi ortada ligde ağır bir Galatasaray favoriliği varken Şampiyonlar Ligi'nde de kritik bir Spartak Moskova maçı var. Hoca Alex'i ilk maçta oynatmadı ve Gaziantep maçında da oynatmayacak. Eğer Alex'i Kadıköy'deki Spartak maçında oynatmazsa ve takım elenirse okların hedefi haline gelecek. Yok eğer gruplara kalırsak ve Alex'siz yola devam edip ligde iyi sonuçlar gelirse de haklılığı ortaya çıkacak. Sonuçta tercih kendisinin, Alex'le ilgili tüm kararları veren o.

1 yorum:

  1. http://hagininkosani.blogspot.com/2012/08/saygi.html

    YanıtlaSil

Ne Aramıştınız

''Hayata dair ne öğrendiysem futboldan öğrendim. Çünkü top hiçbir zaman beklediğim köşeden gelmedi.''
Albert Camus.

Popüler Yazılar

Zİyaretçİler

Futbol Blog. Blogger tarafından desteklenmektedir.