Futbol ; Faİr Play, Cesaret, Mücadele ve Zafer...

5 Şubat 2013 Salı

Basketbolcu olma yolunda yapılacaklar



Burası bir futbol blogu sürekli futboldan bahsediyoruz. Lise zamanında uzun süre basketbol oynamıştım, hatta bi ara basketbol kulübünde oynayıp bırakmıştım. Futbolu daha çok sevdiğim için futbola geçmiştim. Bugün basketbolcu olan bir arkadaşım ile konuştuk. Onunla birlikte bir beyin fırtınası gerçekleştirdik. Basketbolcu olmak ne için bu yolda ne yapmak gerekir deyip konuştuk. Şimdi biraz futbol dışına çıkıp bu konuşmamızı derleyip sizinle paylaşıyorum.

Yalnızca basketbol değil hayat içerisinde bir iş üzerinde nasıl gelişebilirim sorusu aynı zamanda basketbol olma yolunca yapılacakları açıklar. Elbette her alanda olduğu gibi bu alan içerisinde kendine ait bir takım teknik detaylar bulunmakta. Yalnız bizim burada belirteceğimiz özellikler basketbol ile ilgili teknik ayrıntılardan çok bu yoldaki hata yapmamanız için gerekli tecrübelerdir.

Şimdi gelelim ilk baş yapmanız gerekenlere. İlk başta yapmanız gereken gerçekten bir basketbolcu olup olmak istemediğinizdir. Eğer gerçekten bir basketbol oyuncusu olmak istiyorsanız bu sizin hayalinizdeki ve diğer gençlerin koşturduğu idealler içerisinden bir takım idealleri geride bırakmak zorunda kalacağınız anlamını taşır. Daha açık konuşmak gerekirse eğer gerekirse basketbola daha fazla vakit ayırmak için basketbol oynamanıza engel olan şeylerden feragat etmelisiniz. Bu ilk başta elbette okul olabilir. Okul sizin gelişiminiz için önem taşır. Fakat iyi bir basketbolcu okul derslerinden çok basketbolu düşünerek çeşitli hayallere dalar. Hayatının içerisine okuldan çok basketbol katar. Hatta bu yönde okulu kendi amaçları doğrultusunda bir araç olarak görür. Elbette bu yaşlarda kesin karar vermek zordur. Kararsızlık da zordur bunu için ailenize danışıp hareket etmelisiniz.

                   

İkincisi basketbolda gelişim adresinizi iyi belirlemenizdir.* Türkiye’de basketbol gelişim adına yapılan internet siteleri içerisinde benim de bazen katkıda bulunduğum www.baskebolbilgi.com adresini önerebilirim. Antrenör tarafından yönlendirilen bu site, hem antrenörler hem de basketbol oyuncuları için eşsiz bir kaynak. Eğer ki basketbol da yeniyseniz önerdiğim internet sitesi sizin için çok yararlı olacaktır, belirli bir aşamaya getirecektir.

Üçüncü aşama ise temel gelişme seviyenizi tamamladıktan sonra duruklama dönemine girmemek için kendinize bir kulüp arayışı içerisinde olmalısınız. Bu kulüp sizi geliştirmek ve bir yere getirmeli. Bunun için iyi bir kulüp araştırması yapmanız gerekir. Daha fazla ayrıntı için yorum yaparsanız yardımcı olmaya çalışırız.

Not: Takipçi bir arkadaşın göndermiş olduğu bir yazıdır.

0 yorum:

Yorum Gönder

Ne Aramıştınız

''Hayata dair ne öğrendiysem futboldan öğrendim. Çünkü top hiçbir zaman beklediğim köşeden gelmedi.''
Albert Camus.

Popüler Yazılar

Zİyaretçİler

Futbol Blog. Blogger tarafından desteklenmektedir.