Futbol ; Faİr Play, Cesaret, Mücadele ve Zafer...

25 Temmuz 2014 Cuma

Demba Ba ve Beşiktaş

Geçtiğimiz iki sezonda özellikle maddi anlamda sıkıntılar yaşayan Beşiktaş mevcut şartlarda geçen sezon bana göre ligi iyi idare etti.Bunda Teknik direktör Slaven Bilic'in payı büyük.Koşan ve çalışan bir ekip oluşturmayı başarınca iyi maçlar çıkarttılar.
Dünya kupasının ardından kulüpler transfer çalışmalarına hız vererek ihtiyaç olan bölgelerini sağlama alma çabasına girdiler.Beşiktaş da kadrosunu forvet ile güçlendirmeyi tercih etti. Hugo Almeida gibi ağır ve kalıplı bir forvetten sonra Demba Ba gibi daha hızlı ve daha atletik bir forvet bana göre Beşiktaş'a olumlu etki yapacaktır.Demba Ba'nın mevcut şartlarda ve Bjk'nin içinde bulunduğu mali durumda yüksek bedellerle getirilip kadroya katılması elbette bir risk ancak gerek Türkiye liginde gerekse tüm liglerde bu yarışta ben de varım demek istiyorsan risklere de girmelisin,kesenin ağzını da açmalısın artık.Yönetimin bu hamlesi taraftarı memnun etmiş durumda.Ben de bir futbol sever olarak Demba Ba'nın eğer bir talihsizlik yaşamazsa ülkemizde başarılı olacağını düşünenlerdenim.Lige ve takımına renk katacağı kesin gibi ...

23 Temmuz 2014 Çarşamba

19 Temmuz 2014 Cumartesi

Damn israel , Save Gaza


Filistin ateş altında , eli kanlı zalim,katil israil vuruyor Filistin'de zavallı çocuklar ölüyor.Nerede Birleşmiş Milletler , nerede Nato , nerede avrupa nerede dünya ? Bu insanlık ayıbına daha ne kadar sessiz kalacaksınız ?
Yaptıkların elbet karşılıksız kalmayacak siyonist , bebek katili israil !

18 Temmuz 2014 Cuma

Sabri Reis,Prandelli,Taraftar Açmazı

Son günlerde ülkemizin spor gündemine konu olan olaylardan bir tanesi de şüphesiz , Galatasaray'ın yeni teknik direktörü Cesare Prandelli'nin gelir gelmez ayağının tozuyla açıkladığı kamp listesi.Bu liste içerisinde en dikkat çeken isimlerin başında Galatasaray'ın kaptanlığını yapan Sabri Sarıoğlu ve Emanuel Eboue gelmekte.Sabri Sarıoğlu nam-ı değer Sabri Reis ülkemizde son yıllarda adı sıkça capslere ve geyik muhabbetlerine konu olsa da bu gerek Galatasaray için gerekse Türk futbolu için önemli bir yere sahip olmaması anlamı taşımıyor.Yeteneği,tekniği tartışılabilir ancak yüreği,forma aşkı,disiplini ve efendiliği asla tartışılmayacak isimlerden bir tanesidir bence.Yeni hocanın Sabri'yi ilk on birde düşünmemesine saygı duyabilirim ancak kamp kadrosuna almamasının bana göre elle tutulur bir yanı yok.Hele ki ülkemizdeki yabancı sınırından dolayı yerli oyuncuların kıymete bindiği şu dönemde.Galatasaray taraftarları sosyal medyada bu durumdan rahatsız olduklarını yüksek sesle dile getirmeye başladılar.Galatasaraylı yöneticilerden birisi dün bu konuda bir açıklama yapıp özetle Sabri'nin kamp kadrosuna tekrar çağrılmasını ümit ettiğini söylemiş,bakalım bu açıklama sadece bir temenni olarak mı kalacak yoksa yönetim içindeki ana fikir bu mu ?
He bir de bu olayın diğer tarafı olan vefa kısmı var.Sizler ne düşünürsünüz bilemem ; sizce de vefa sadece bir semt adı olarak mı kaldı ülkemizde ...

17 Temmuz 2014 Perşembe

2014 Dünya Kupası ve Hatırda Kalanlar

2014 Dünya Kupasında heyecanlı ve çekişmeli maçlar izledik elbet ancak bana mı öyle geldi yoksa bir çok kişi aynı şeyi mi düşünüyor bilemiyorum ; ''eski dünya kupalarına göre daha heyecansız ve monoton bir kupa serüveni izledik '' diye düşünüyorum.Panzerlerin disiplinli futbolu ve Brezilya'yı madara ettikleri maç.Hollanda milli takımında Robben ve arkadaşları da keyifli maçlar izlememize yardımcı olanlardan biriydi tabi.Bunların dışında bir kaç hatırda kalan maç ve bir kaç güzel şık gol dışında aklımda kalan pek bir şey yok diyebilirim.Unutmadan söyleyeyim ve bir kaç iyi kaleci ...

Ülkemizin dünya kupasında yer alamamasıyla başlayıp , Ronaldo'lu Portekiz'in erken veda etmesi , ev sahibi Brezilya'nın beklentilerin altındaki performansı , bir çok Avrupa takımının mücadele güçleri yüksek olsa da üretkenlik ve seyir zevki açısından iyi olmamaları ,turnuvanın ülkemizde Ramazan ayına denk gelmesi bunun nedenlerinden bazıları bana göre.
Şili , Kosta Rika gibi ekiplerin çalışkanlığı ve koşan ekipleriyle turnuvaya renk kattıklarını ve futbol severlerin takdirini kazandıklarını da söyleyebiliriz.Benim aklımda genel çerçevede kalanlar bunlar,sizler ne düşünürsünüz bilemiyorum.

16 Temmuz 2014 Çarşamba

Yabancı Sınırlaması Sorunsalı

Açık ve net fikrimi ortaya sunuyorum. Federasyon az sonra söyleyeceğim hatayı yapmaya devam ederse(Bir sonraki federasyon da dahil) bu Türk futbolunun gelişmeyeceğini söylüyorum.
Bugün bir yabancı kısıtlaması yapıyorsun pekala güzel ama bugün senin yetenekli kaç tane oyuncun var ki bu kısıtlamayı yapıyorsun? Burak, Selçuk, Caner, Gökhan Gönül bu oyuncular zor bela bazı zorluklardan sıyrılıp bu günlere kadar gelmiş oyuncular. Bugüne kadar hep böyle oldu ve bazı şeyler değişmezse böyle olacak gibi gözüküyor.

Şahsi fikrim yabancı sınırlamasının kaldırılması yönünde çünkü günü kurtarmak için bu yapılması gerekli. Eğer yabancı sınırlaması devam ederse başarılı olmamız imkânsız. Eğer bütün kulüpler, Kulüpler Birliği olarak tam anlamıyla artık altyapı çalışmalarını hızlandırır, oyuncularını A takım da görmek için iyi bir eğitim verirse, altyapı antrenörlerine maddi ve manevi anlamda daha iyi değer gösterirse, genç oyuncular tecrübeli ve yabancı oyuncular ile kaynaştırılırsa, işte o zaman yabancı sınırlamasını kaldırsan bile yabancı oyuncu almaya gerek duymazsın ve sonunda hem Türk Milli takımımız da hem de kulüplerimizde başarı gelir.

Bugün Almanya'nın oynadığı futbola baktığınızda adeta bir makine sistemi işlediğini görüyorsunuz şüphesiz ki, o gördüğünüz oyuncular on yaşından itibaren beraber futbol oynayan oyuncular. Almanya futbolu 99'lu yıllarda çok kötü durumdaydı ve kadroların da neredeyse Alman oyuncu yoktu. Alman Futbol Federasyon'u o yıllarda 1 Milyar Mark altyapıya yatırım yaptı ve o yatırımların sonucu şu anda gördüğümüz Dünya Kupası'nı kaldırmış ve en pahalı oyuncular. Anlatmak istediğim Almanya hayranlığı falan değil bizim de bu yatırımı daha önceden yapmış olmamız gerektiği. Şu anda Almanya'da yabancı sınırlaması yok fakat ilk 11'lerine baktığımız zaman takımın %70-80'i Alman. Fakat bu oyuncular itina ile küçük yaştan bu takım için yetiştiriliyorlar.

Eğer birgün altyapılarımızı tam anlamıyla iyileştirmiş olursak, işte o zaman yabancı sınırlamasını koymaz ve yabancıya gerek duymayız. Başarının sırrını böylece özetlemiş oldum.




 


13 Temmuz 2014 Pazar

Ligler Başlıyor , İddaa Programı Zenginleşiyor

2014 Dünya Kupasının ardından yazın son ayına girmeye hazırlandığımız şu günlerde Avrupa ligleri yavaş yavaş start almaya başlıyor.Dünya Kupası maçlarının haricinde yaz döneminde iddaa programında daha çok Kuzey Ligleri maçları için tercih yapmak durumundaydık ve yeni yeni avrupa ligleri ve Uefa Şampiyonlar Ligi ön eleme maçlarını görebiliyoruz bültende.Türkiye liginin açılmasına yaklaşık bir ay kadar kaldı.Takımlarımız bu süreç içerisinde bolca hazırlık mücadelesi oynayacaklar.

Avrupa liglerinin Ağustos ayının son haftasında tam anlamıyla başlamasıyla iddaa severler de yine bol maçlı zengin bültenlerle karşı karşıya gelecekler.Bültende çokça maç yer alması bir yandan iyi olurken diğer yandan zaman zaman kafa karıştırıcı olabiliyor.Bu konuda sizlere benim takip ettiğim ve uzun süredir istikrarlı ve faydalı şekilde iddaa tahminleri sunan bir siteden bahsetmek isterim.Sitenin adı oldukça kolay ve akılda kalıcı '' iddaa maçları '' web adresi ise '' www.iddaamaclari.com '' . Peki bu sitede sadece iddaa maçları mı bulunuyor ,elbette hayır.Bunun yanı sıra spor haberleri , iddaa kuponları , yeni başlayanlara rehberlik edecek ve kolaylık sağlayacak türden   iddaa terimleri ve iddaa kısaltmalarının anlamları , oynadığınız maçların skorlarını dakika dakika takip edebileceğiniz canlı skorlar , oynadığınız iddaa kuponlarını hesaplayabilmeniz için iddaa kupon hesaplama ve maçlara tahmin yapmadan önce bakmanızda büyük fayda bulunan takımların sakat , eksik ve cezalı oyuncular listesi gibi bir çok konuda sizlere ışık tutabilecek bölümler mevcut.Peki bu site sadece futbol hakkında mı hizmet vermekte ? - tabi ki hayır . Basketbol bölümünde de sunduğu istikrarlı ve güzel basketbol iddaa tahminleri sayesinde basketbol sever iddaacıları da memnun etmekte.
Kısacası bu alanda istikrarlı ve sık güncellenen bir tahmin sitesi iddaamaclari.com . Sizlerin siteyi sık kullanılan adreslerinize eklemenizi tavsiye ediyorum.Takip edin ve kararı kendiniz verin diyorum ...

Ne Aramıştınız

''Hayata dair ne öğrendiysem futboldan öğrendim. Çünkü top hiçbir zaman beklediğim köşeden gelmedi.''
Albert Camus.

Popüler Yazılar

Zİyaretçİler

Futbol Blog. Blogger tarafından desteklenmektedir.